Ознака: реконструкција

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПОСТОЕЧКАТА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦАТА „ШУКРИ ШАИН“

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПОСТОЕЧКАТА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦАТА „ШУКРИ ШАИН“

На улицата „Шукри Шаин“ деновиве Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ изврши реконструкција на старата водоводна линија. Со рекострукцијата на водоводната линија се овозможи надминување на проблемите со водоснабдувањето, како и отстранување на нелегалните приклучувања на линијата. Општина  Кочани

И ПО РЕЧИСИ ГОДИНА ДЕНА УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ ЈА ЧЕКА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА

И ПО РЕЧИСИ ГОДИНА ДЕНА УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ ЈА ЧЕКА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА

На фотографиите е улицата „Раде Кратовче“ во Кочани, несомнено една од пофреквентните улици во Централното градско подрачје. Улицата се асфалтираше пред малку повеќе од 40 години а од минатата година беше влезена во програмата за нејзина реконструкција. Работите започнаа кон крајот на месец август минатата година а еве по близу година дена улицата уште чека…

ДЕЦА ОД ГРАДИНКИТЕ ДА ГО ПРАВЕА, ПОДОБРО ЌЕ ИЗГЛЕДАШЕ

ДЕЦА ОД ГРАДИНКИТЕ ДА ГО ПРАВЕА, ПОДОБРО ЌЕ ИЗГЛЕДАШЕ

Проектот „Регулација на коритото на дел од „Кочанска река“ кој води низводно од последниот мост на реката па се до м.в. „Бавчалук“ требаше да даде еден нов многу поубав изглед на овој потег од градот. За жал денес местото изгледа повеќе тажно, отколку убаво. По неколку месеци од завршувањето на проектот сите недостатоци излегоа на…

РЕКОНСТРУКТИВНИ АКТИВНОСТИ ВО ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

РЕКОНСТРУКТИВНИ АКТИВНОСТИ ВО ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Во тек се реконструктивни работни активности во две училишта во општина Кочани. Станува збор за реконструкција на кров и адаптација на тоалет за лица со посебни потреби во ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани и реконструкција на кров, фасада, адаптација на тоалет и изградба на пристапна рампа во ОУ „Никола Карев“ – Кочани. Деновиве беа одржани и…

ПРОМЕНА НА ПРОЗОРЦИ НА ТРИ ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРОМЕНА НА ПРОЗОРЦИ НА ТРИ ЈАВНИ ОБЈЕКТИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Неодамна започна промената на прозорци на неколку јавни објекти во Општина Кочани. Станува збор за централната градинка „Павлина Велјанова“, Подрачното училиште „Никола Карев“ – с. Грдовци и Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ – Кочани. Во објектот на централната градинка „Павлина Велјанова“ изведбата е завршена, додека во останатите два објекта работата е во тек и треба…