Ознака: скијање

ВО ПЕТОК НОЌНО СКИЈАЊЕ НА ПОНИКВА

ВО ПЕТОК НОЌНО СКИЈАЊЕ НА ПОНИКВА

Во Петок (10 февруари) во периодот од 17:00 до 20:00 часот на Патеката на „Ски-лифт 1“ ќе има ноќно скијање. Патеката е подготвена да ги прими сите љубители на зимските спортови. Инаку дознаваме дека се прават напори да се оспособи и патеката на „Ски-лифт 3“ која поради технички проблеми не е спремна да ги прими…

СЕМЕЈНАТА ТРАДИЦИЈА НА СКИЈАЧКИТЕ ПАТЕКИ ПРОДОЛЖУВА

СЕМЕЈНАТА ТРАДИЦИЈА НА СКИЈАЧКИТЕ ПАТЕКИ ПРОДОЛЖУВА

Она што пред повеќе д половина век го започна Никола Христов – Мице, сега го продолжува една од неговите ќерка Ратка Ефремова, со што семејната традиција за скијањето е сочувана. Никола Христов – Мице пред повеќе од половина век беше еден од најдобрите скијачи на Кочани а истовремено и планинар, еден од тројцата од Кочанската…

УТРЕ (САБОТА) И ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНУВА СКИЈАЧКАТА СЕЗОНА

УТРЕ (САБОТА) И ОФИЦИЈАЛНО ЗАПОЧНУВА СКИЈАЧКАТА СЕЗОНА

Како што не извести концесионерот на ски-лифтовите на „Пониква“ од утре (Сабота) и официјално започнува скијачката сезона. Снег има доволно, а патеките на ски лифотивте 1 и 3 се подготвени да ги примат првите љубители на скијањето на снег. Времетраењето на работата на ски-лифтовите е од 10:00 до 15:00 часот. Време е за уживање на…

СКИ ШКОЛА “SKI & SWIM” ШТИП, ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА!!!

СКИ ШКОЛА “SKI & SWIM” ШТИП, ТРАДИЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА!!!

Традицијата продолжува, ТА ,,ДА-НИ травел,,-Штип и ПСК ,,Челични,, Штип организират Акција ,,Научи да Скијаш 2022,,. Одиме во Ски центарот Банско во Бугарија. Старата и позната ски инструкторска екипа повторно ќе се погрижи да го научите и усовршите скијањето, но и да поминете незаборавни 6 дена од зимскиот распуст. Врвно скијање, натпревар, забава, дружење и едукација….