Ознака: смет

СИ ЈА ЗАГАДУВАМЕ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА НА СЕКОЈ МОЖЕН НАЧИН

СИ ЈА ЗАГАДУВАМЕ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА НА СЕКОЈ МОЖЕН НАЧИН

Она што големите „домакини/ки“ го фрлаат каде ќе стигнат, дежурните екипи на КЈП „Водовод“ го чистат. Во текот на вчерашниот ден бевме сведоци на ново недомаќинско однесување на некој наш сограѓанин, или можеби наш комшија. Иако на западната страна од плочникот си има уредно поставена корпа за отпадоци се нашол некој паметен па како за…

УШТЕ НЕМАМЕ НАВИКА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ

УШТЕ НЕМАМЕ НАВИКА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ

Вработени од  „Комунална хигиена, одделение за собирање, транспортирање и депонирање на отпад“ при КЈП „Водовод“ – Кочани, која го собира сметот во градот  и денес како и претходните денови наидоа на смет кој е ставен околу единствениот надземен контејнер иако на неколку метри од нив веќе се поставени подземните контејнери. Од КЈП „Водовод“ ни појаснуваат…

КОГА ТОГАШ ПРИРОДАТА ЌЕ НИ ВРАТИ

КОГА ТОГАШ ПРИРОДАТА ЌЕ НИ ВРАТИ

Патот кон „Пониква“ сега во овие есенски денови навистина делува прекрасно, но само од уметничкото дело кое го создало мајката природа, но не и од поединци кои без никакво домашно воспитување ми љубов кон природата и понатака се однесуваат арогантно. До кога вака: по се изгледа додека природата не почне да ни враќа. Ако во…