Ознака: соопштение

СООПШТЕНИЕ

СООПШТЕНИЕ

Се известуваат корисниците на вода од системот за водоснабдување на КЈП „Водовод“ дека в недела, на 27 март 2022 година, во периодот од  8 до 17 часот ќе има прекин на водоснабдувањето. Прекинот на испораката на вода е поради преспојување на реконструираниот дел на главниот цевковод во близина на бунарскиот систем кај главната пумпна станица ,,Грдовски…

СООПШТЕНИЕ  ЗА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО УКРАИНА

СООПШТЕНИЕ ЗА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО УКРАИНА

Општина  Кочани во соработка со Црвен крст на РСМ – Општинска организација Кочани, организира хуманитарна акција за собирање финасиски средства за настраданите  во Украина. Целта на акацијата е да им се помогне на настраданите семејства во Украина, но превенствено да покажеме како општина добра волја и за Општина Перејаслав Хмељницки, како една од збратимените општини на…

ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ЗЕМЈИШТАТА И ОБЈЕКТИТЕ ШТО НЕ ГИ КОРИСТАТ ИЛИ НЕ ГИ ИЗДАВААТ ПОД ЗАКУП

ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ПРИЈАВАТ ЗЕМЈИШТАТА И ОБЈЕКТИТЕ ШТО НЕ ГИ КОРИСТАТ ИЛИ НЕ ГИ ИЗДАВААТ ПОД ЗАКУП

Известување: Согласно законските измени – граѓаните треба да ги пријават земјиштата и објектите што не ги користат или не ги издаваат под закуп Одделението за даноци, такси и надоместоци во Општина Кочани ги известува физичките и правните лица дека согласно законските измени, се должни да ја пријават сопственоста на земјишта и објекти кои не ги…

ВУЛГАРНИТЕ И НЕДОЛИЧНИТЕ КОМЕНТАРИ ЧУВАЈТЕ ГИ ЗА ВАШИТЕ ПРОФИЛИ

ВУЛГАРНИТЕ И НЕДОЛИЧНИТЕ КОМЕНТАРИ ЧУВАЈТЕ ГИ ЗА ВАШИТЕ ПРОФИЛИ

По кој знае кој пат еве им се обраќам на читателите на порталот. Како и понапред, така и сега ги замолувам за коментари но со пристојна содржина или коментари без вулгарни зборови или дискриминирање на личности без никакви аргументи. Вечерва веќе тројца баниравме а со тој тренд ќе продолжиме без разлика колку ќе се намали…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ И ЕЛЕКТРОМОНТАЖНИ РАБОТИ НА УЛИЦА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈЕНО-ГРАДЕЖНИ И ЕЛЕКТРОМОНТАЖНИ РАБОТИ НА УЛИЦА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Во недела, 19.12.2021г. во период од 09 – 16 ч. на улица „Стево Теодосиевски“ заради дислокација на ЕЕ инсталации ќе се изведуваат земјено – градежни и електромонтажни работи од Електродистрибуција ДООЕЛ, КЕЦ Кочани. Се замолуваат сите учесници во сообраќајот за зголемено внимание и претпазливост, по можност користење на други сообраќајници

АПЕЛ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД ОБЈЕКТИ

АПЕЛ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДУЌАНИТЕ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД ОБЈЕКТИ

И покрај снегот кој вчеравечер го зафати кочанскиот регион и непрекинато вее, главните сообраќајници во градот се проодни и сообраќајот се одвива непречено. Од КЈП „Водовод“ – Кочани известуваат дека будно ја следат ситуацијата со временската прогноза и имаат постојани дежурни и активни екипи. За расчистување на патиштата при вакви зимски услови располагаат со соодветна…

СООПШТЕНИЕ ОД АВТО ШКОЛИТЕ ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

СООПШТЕНИЕ ОД АВТО ШКОЛИТЕ ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

На одржаниот состанок на 27.11.2021 година во Хотел „Сити Ин“ – Кочани на кој присуствуваа претставници на Авто школите од Кочани и Виница се дискутираше за тековното работење на школите во ново настанатите услови како во државата, така и на глобално ниво. Соочени со секојдневното покачување на цените на горивата, резервните делови, услугите, минималната плата…

ПОДДРШКА ЗА ВИСИНАТА ОД 3 ДЕНАРИ ПО КИЛОГРАМ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРИЗОВА АРПА

ПОДДРШКА ЗА ВИСИНАТА ОД 3 ДЕНАРИ ПО КИЛОГРАМ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРИЗОВА АРПА

Почитувани сограѓани, Нa предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Владата усвои финансиска поддршка за намалување на последиците врз производството и откупот на ориз и тоа: – Поддршка по килограм за производство на оризова арпа од род 2020/2021 година која во периодот од 1 јануари до 15 декември е произведена и предадена на регистриран…

НА 10 ДЕКЕМВРИ – ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

НА 10 ДЕКЕМВРИ – ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ-БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА 2022 ГОДИНА

Согласно одредбите од Законот за локалната самоуправа и Законот за буџет, Општина Кочани организира јавна расправа по програмите и нацрт-буџетот за 2022 година. Граѓаните ќе можат да расправаат и да даваат предлози од јавен интерес поврзани со надлежностите на Локалната самоуправа: урбанистичко (урбано и рурално) планирање и уредување на просторот и уредување на градежното земјиште; заштита…