Ознака: улица

УЛИЦАТА „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“ СО ПРОБЛЕМ КОЈ НИКОЈ НЕ САКА ДА ГО РЕШИ

УЛИЦАТА „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“ СО ПРОБЛЕМ КОЈ НИКОЈ НЕ САКА ДА ГО РЕШИ

Жителите од улицата „Поп Арсов Блаже“ во населбата  „Трајаново трло“ како што истакнуваат веќе подолг период се соочуваат со проблем кој настанал при асфалтирањето на новата улица. Имено изведувачот при асфалтирањето ја затрупал шахтата и сега низ улицата течат фекалии кои не само што создаваат непријатна миризба туку се штетни и по здравјето на луѓето….

УЛИЦАТА „ВИТА ПОП ЈОРДАНОВА“ УШТЕ ЈА ЧЕКА САНАЦИЈАТА

УЛИЦАТА „ВИТА ПОП ЈОРДАНОВА“ УШТЕ ЈА ЧЕКА САНАЦИЈАТА

И по близу година дена улицата „Вита Поп Јорданова“ уште чека санација. На 25.07 о.г. објавивме писмо од жителите на улицата во кое тие тогаш го објаснија проблемот. Улицата за да биде сменета водоводна цевка била ископана а по замената на цевката не била целосно санирана. По нашата објава со реакцијата на жителите, како што…

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „14 БРИГАДА“ БАРААТ ЦЕЛОСНО АСФАЛТИРАЊЕ НА НИВНАТА УЛИЦА

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „14 БРИГАДА“ БАРААТ ЦЕЛОСНО АСФАЛТИРАЊЕ НА НИВНАТА УЛИЦА

Група граѓани што живеат на улицата „14 бригада“ во Кочани се крајно револтирани од индолентниот однос на локалната самоуправа кон како што истакнуваат нивниот проблем кој трае со години. „Ние група граѓани крајно сме револтирани од односот на власта во општината кон нашиот проблем, Ние со години наназад одиме и возиме по улицата 14 бригада…

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ЉУПЧО САНТОВ“ БАРААТ ДА СЕ ПОСТАВАТ Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

ЖИТЕЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ЉУПЧО САНТОВ“ БАРААТ ДА СЕ ПОСТАВАТ Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

Жителите од улицата „Љупчо Сантов“ јавно бараа од надлежните во општината да ги заштитат барем кога излегуваат на нивната улица. Бидејќи како што подвлекуваат овде во двата правци се вози многу бргу тие со молба на улицата да се постават т.н. лежечки полицајци и колку толку да им се зголеми сигурноста. „На оваа улица и…

ИЗВЕДУВАЧОТ НЕ СИ ЈА ЗАВРШИЛ РАБОТАТА, ТРЕБА ДА СИ ГИ ОТСТРАНИ ГРЕШКИТЕ

ИЗВЕДУВАЧОТ НЕ СИ ЈА ЗАВРШИЛ РАБОТАТА, ТРЕБА ДА СИ ГИ ОТСТРАНИ ГРЕШКИТЕ

Не поминаа ниту два месеци од асфалтирањето на улицата „Гошо Викентиев“ а на најнискиот дел, односно на клучката на улицата „Гошо Викентиев“ со улицата „Тодосија Паунов“ се јавија големи недостатоци. Кога веќе општината му платила на изведувачот редно е тој да дојде и да си ги поправи сите недостатоци. Токму за ова реагираат и дел…

ПОПУЛАРНАТА РЕШЕТКА НА УЛИЦАТА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“ ПРОПАДНА

ПОПУЛАРНАТА РЕШЕТКА НА УЛИЦАТА „СТРАШО ЕРБАПЧЕ“ ПРОПАДНА

Полицијата го обезбедува теренот и го насочува сообраќајот на улицата „Страшо Ербапче“ во Кочани откако натоварен камион со задните тркала пропадна во неа. Како што сме информирани камионот слегувал кон градот и по се изгледа од преголемата тежина решетката попуштила и е направена штета. На самото место се излезени екипи кои го испитуваат овој инцидент….

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДБАТА НА РАЗДЕЛНИТЕ ЗЕЛЕНИЛА НА БУЛЕВАР „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДБАТА НА РАЗДЕЛНИТЕ ЗЕЛЕНИЛА НА БУЛЕВАР „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

Завршени се градежните активноси на изградбата на разделното зеленило на булеварот „Тодосија Паунов“. Станува збор за изградба на разделно зеленило во должина од 1.350 метри. Изведувач на работите е фирмата „Примаградба“ Доо Штип. Во периодот кој следува останува доуредување на зеленилото на дел од наведените површини од страна на КЈП „Водовод“. Општина  Кочани

ДОЖДОВИТЕ СЕ САМО ЕДЕН ОД НЕКОЛКУТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

ДОЖДОВИТЕ СЕ САМО ЕДЕН ОД НЕКОЛКУТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

Една објава на социјалните мрежи беше причината да ја посетиме клучката на улицата „Бел камен“ со „1-ви мај“ во Кочани за да ги осознаеме проблемите со кои се соочуваат нејзините жители. Од разговорот дознаваме дека навистина имаат проблеми и дека чекаат некој да се сети на нив за да истите им бидат решени. Како што…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА  „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „ПОП АРСОВ БЛАЖЕ“

Објава и фотографии добивме од жители од улицата „Поп Арсов Блаже“ кои како што истакнуваат имаат проблем со доводното црево за вода а и со улицата која излегува на главната улица. „Ве молиме јавно пуштете ја објавата. Ние жителите на населба Трајаново трло и Шатровик сме изреволтирани од општината и одговорните за настанатата ситуација. Многу…

ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ РЕАГИРААТ: ЗАВРШЕТЕ ЈА УЛИЦАТА ИЛИ ВРАТАТЕ ЈА СТАРАТА СОСТОЈБА

ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ РЕАГИРААТ: ЗАВРШЕТЕ ЈА УЛИЦАТА ИЛИ ВРАТАТЕ ЈА СТАРАТА СОСТОЈБА

Дел од жителите на улицата „Раде Кратовче“ со отворена реакција кон надлежните во Општината. Како што наведуваат тие не се воопшто задоволни од изведувачот а и од инвеститорот за завршување на започнатата работа на нивната улица. „Апелираме до надлежните во општината која воедно е и инвеститор да седнат на маса со изведувачот на градежните работи…

 • 1
 • 2