УСПЕШНАТА ПРИКАЗНА НА ЗЛАТКО НИКОЛОВ ПРОДОЛЖУВА

Во Спорт
септември 25, 2023
1 минути

Успешната приказна на Златко Николов продолжува. Изминатите два викенди Николов имаше успешни настапи.

На двете трки што ги трчаше Николов успеа да стигне до првото и второто место, што со оглед на тежината на патеките е успех за почитување.

Најпрвин настапи на трката „Ljuboten Sky race“ и патеката во должина од 23 километри и 1.650 метри искачувањеа ја истрча со време од 2 часа и 45 минути што му го донесе второто место на пиедесталот.

Втората трка му донесе и победа. На трката „Peshtani extreme vertical“ патеката долга 5 километри и 1.100 метри искачување ја истрча за 59 минути и му го донесе првото место,

За одбележување на оваа трка е и настапот на Анита Китанова која постигна резултат за почитување.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ