ДЕТСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО САЛА „СВ. АТАНАСИЈ ВЕЛИКИ“, „ФУДБАЛ СТАРС“ И „НЕГОТИНО“ ПОБЕДНИЦИ

Во Спорт
јануари 30, 2023
1 минути

Во организација на Академија „Младост-Тошев“ во спортската сала на ОУ „Крсте Петков Мисирков“ во Оризари се одржа 6 Детски фудбалски турнир во сала „Св. Атанасиј Велики“.

На турнирот на кој учествуваа генерациите 2010 и 2014 учествуваа екипите на „Осогово“ (Кочани), „Фудбал Старс“ (Кочани“, „Неготино“ (Неготино) и „Академија Младост-Тошев„ (Оризари).

Резултати – генерација 2010 година:

Неготино – Академија Младост-Тошев  1:0

Фудбал Старс – Осогово  4:2

За 3-то место: Осогово – Академија Младост-Тошев  2:2 (2:0 пенали)

ФИНАЛЕ:  Фудбал Старс – Неготино  3:1

Прогласување на најдобрите:

голман:  Васе Јанев  (Фудбал Старс)

стрелец:  Александар Крстов  (Осогово)

играч:  Надја Лазарова  (Неготино)

Резултати – генерација 2014 година:

Неготино – Академија Младост-Тошев  1:0

Осогово – Фудбал Старс  0:3

За 3-то место: Академија Младост-Тошев – Осогово  0:3

ФИНАЛЕ:  Неготино – Фудбал Старс  2:2  (2:1 пенали)

Прогласување на најдобрите:

голман: Дане Думов  (Неготино)

стрелец:  Ангел Арсов  (Фудбал Старс)

играч:  Ана Андонова  (Фудбал Старс)

Организаторот  на турнирот упатува голема благодарност до сите оние кои помогнаа за негово одржување: Општина Кочани,  „Clarissa Balkan Logistik“ и  „Kafe Evolkusan“.

С.  Ивановски