ИЗВИДНИЦИТЕ ОД „ЛАСТОВИЦА“ СЛЕТАА ВО ЗИМСКИОТ КАМП НА „ПОНИКВА“

јануари 10, 2024
1 минути

Членовите на ИО „Ластовица” од Кочани и овааа година се наоѓаат на својот традиционален зимски камп на „Пониква“ кој започна на 09 Јануари а ќе трае до 12 Јануари.

Во кампот учествуваат извидници и четири старешини. Освен основните извиднички вештини, децата имаат и предавања за ориентација и движење во планина во зимски услови.

Активностите на снег во текот на денешниот ден беа изведувани од страна на обучувачи од СИМ, а веќе за утре (Четврток) е предвидена обука за прва помош од страна на активисти на „Црвен крст” од Кочани.

Исто така за учесниците на кампот беше организирана и кратка обука по скијање.

Благодарение на новопаднатиот снег времето поминато на санки и скии мораше да биде продолжено на барање на децата.

ИО „Ластовица“ – Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ