известувања

ПОСЛЕДНА ШАНСА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ СО 10% ПОПУСТ НА КУРСОТ ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО VENIKOM SOFTWARE

ПОСЛЕДНА ШАНСА ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ СО 10% ПОПУСТ НА КУРСОТ ЗА ПРОГРАМИРАЊЕ ВО VENIKOM SOFTWARE

Поради огромниот интерес за програмирање, Venikom Software реши да го отвори првиот интензивен курс за програмирање во Кочани. Курсот претставува четири месечна обука за Frontend програмирање користејќи ги HTML, CSS, Javascript и Git. Целта на овој курс е да ги запознае оние кои што сакаат да се впуштат во водите на програмирањето и да ги…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 21.09.2022 ГОДИНА (СРЕДА)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 21.09.2022 ГОДИНА (СРЕДА)

За Среда (21.09.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:30 – 13:00 часот ќе имаат: жителите на село Соколарци, а од 09:00 – 12:00 часот жителите од село Грдовци на влезот од страната на Кочани.

ПЛАНИРАНИ ПРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 16.09.2022 ГОДИНА (ПЕТОК)

ПЛАНИРАНИ ПРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 16.09.2022 ГОДИНА (ПЕТОК)

За Петок (16.09.2022 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 08:30 – 12:30 часот ќе имаат: улиците: „Д-р Николиќ“ (дел од улицата кај објект на Црвен крст), и „Илинденска“.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ ШТИП – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ ШТИП – КОЧАНИ

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека од ден 05.09.2022 година заради градежни активности регионалниот пат Штип-Кочани после село Тркање ќе биде затворен. Сообраќајот ќе биде пренасочен кон новоизградената девијација се до кружна раскрсница 1 пред Кочани и кружна раскрсница 2 кај хотел Национал. Пристапот кон бензиската пумпа Еко-Оил и фирмата Амфенол ќе биде обезбеден…

ПРЕТСТОИ ИЗБОР НА НОВИ ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ НА НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРЕТСТОИ ИЗБОР НА НОВИ ЧЛЕНОВИ НА ОРГАНИТЕ НА НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Поради истекот на мандатот на членови на органите на облиците на месната самоуправа, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов донесе одлука за распишување избори за нови органи на месната самоуправа. Согласно Статутот на Општина Кочани, изборот на нови членови ќе се реализира на собири на граѓани, кои во септември се планира да се организираат во…

МВР – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА

МВР – ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ ВОЗИЛА

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека согласно одредбите од Законот за возила сите оние кои се водат како сопственици на возила за коишто не ја продолжиле важноста на сообраќајната дозвола повеќе од две години, законски се должни да го одјават своето возило во Министерството за внатрешни работи, односно во регистрационото подрачје каде возилото…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Денес на стадионот „Никола Мантов“ во Кочани за време на натпреварот „Осогово“ – „Пехчево“ изгубен е портофел во кој освен пари сопственикот имал и документи (лична карта, трансакциска сметка и книшка). Сопственикот на портофелот го замолува оној кој го има пронајдено да му се јави најповеќе поради документите. Контакт телефон:  077-700-758

СУБВЕНЦИИ ЗА КУПЕН ВЕЛОСИПЕД! СУПЕР ЦЕНИ ЗА СИТЕ ВЕЛОСИПЕДИ!

СУБВЕНЦИИ ЗА КУПЕН ВЕЛОСИПЕД! СУПЕР ЦЕНИ ЗА СИТЕ ВЕЛОСИПЕДИ!

За сите граѓани на ОПШТИНА КОЧАНИ! 14.03 – 13.04 ИМАЈ ЕКОЛОШКО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО! 3.000 денари за секој купен велосипед од минимум 24″! Доделување по принцип прв дојден, прв услужен! Субвенциите важат за купување во готово и за купување на рати! River Soft КОЧАНИ ул. Стево Теодосиев бр.15 033 / 612 – 605 075-287-116 За подетални…

СУБВЕНЦИИ И СУПЕР ЦЕНИ! ЗА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ И ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ!

СУБВЕНЦИИ И СУПЕР ЦЕНИ! ЗА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ И ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ!

За сите граѓани на ОПШТИНА КОЧАНИ! од 14.03 – 13.04 ИМАЈ ЕКОЛОШКО ГРЕЈНО ТЕЛО! 10.000 денари за секое купено грејно тело! Доделување по принцип прв дојден, прв услужен! Субвенциите важат за купување во готово и за купување на рати! River Soft КОЧАНИ ул. Стево Теодосиев бр.15 033 / 612 – 605 075-287-116 За подетални информации…

СООПШТЕНИЕ  ЗА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО УКРАИНА

СООПШТЕНИЕ ЗА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО УКРАИНА

Општина  Кочани во соработка со Црвен крст на РСМ – Општинска организација Кочани, организира хуманитарна акција за собирање финасиски средства за настраданите  во Украина. Целта на акацијата е да им се помогне на настраданите семејства во Украина, но превенствено да покажеме како општина добра волја и за Општина Перејаслав Хмељницки, како една од збратимените општини на…