Образование

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – ИЗВЕСТУВАЊЕ

Би сакачле да ве известиме дека во периодот од 11-14 мај, претставници од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани присуствуваа на транснационалниот состанок во Велење, Р.Словенија како дел од проектот „Virtual Reality based educational approach in tackling of Climate Chage“. Партнери на ОУ,,Св.Кирил и Методиј“ од Кочани во овој проект се невладини организации и…

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК И ГИ ПРОГЛАСИ ПРВЕНЦИТЕ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК И ГИ ПРОГЛАСИ ПРВЕНЦИТЕ НА ГЕНЕРАЦИЈАТА

Со пригодна програма во холот на училиштето, денес ОУ „Св. Кирил и Методиј“ на достоинствен начин го одбележа својот патрон празник. По интонирањето на Македонската химна свое обраќање пред присутните гости имаше директорот на училиштето Даниел Кралев. „Нашето училиште континуирано бележи успеси од самите негови почетоци па се до денес. Се афирмираме на сите полиња…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЌЕ ВРШИ УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЌЕ ВРШИ УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023

Од Понеделник (16.05.2022 година) па се до 08.Јуни 2022 година ООМУ „Ристо Јуруков“ од Кочани ќе врши уписи на ученици за претстојната 2022/2023 година, за: Прво одделение – Пијано и Виолина – деветгодишно образование; Четврто одделение – Хармоника, Флејта, Гитара, Традициски – шестгодишно образование. Контакт: ristojurukov@gmail.com   070-346-141  и  033-273-207

ОДРЖАНА СРЕДБА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „МАЛИ ЛУЃЕ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ“

ОДРЖАНА СРЕДБА ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „МАЛИ ЛУЃЕ ЗА ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ“

Во рамки на проектот „Little People for Big Changes“- ERASMUS +, во присуство на гости партнери од Републиките Шведска, Италија, Романија, Турција и Грција, заедно со домаќините ЈОУДГ „Павлина Велјанова“, денеска во просториите на салата за состаноци на хотел „Амор“ беше одржана меѓусебна средба. Целта на активноста е да се разменат меѓусебните искуства со соработниците…

ОДБЕЛЕЖАНА 117 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА НИКОЛА КАРЕВ

ОДБЕЛЕЖАНА 117 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА НИКОЛА КАРЕВ

Денеска беше одбележана 117-годишнината од смртта на големиот револуционер Никола Карев. По тој повод, градоначалникот на Општина Кочани со претставници од Oпштината и Советот на Општина Кочани, вработени во ОУ „Никола Карев“, претставници од Сојузот на здружението на борците и пратеникот Миле Лефков положија свежо цвеќе на споменикот на Никола Карев на влезот во селото…

ПРОЕКТ „SAVE 4 WASTE“ ОД ПРОГРАМАТА НА ЕРАЗМУС +

ПРОЕКТ „SAVE 4 WASTE“ ОД ПРОГРАМАТА НА ЕРАЗМУС +

Во период од 31.03.2022 год. до 01.04.2022 год. претставници од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани присуствуваа на првиот транснационален состанок во врска со проектот „Save 4 Waste“ од ЕРАЗМУС + програмата , на кој учество зедоа вклучените невладини организации и основни училишта од РС. Македонија, Р. Бугарија и Р. Грција. На овој состанок…

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

Средното општинско училиште „Гошо Викентиев“ денеска го одбележа патрониот празник. По тој повод, свежо цвеќе на бистата на патронот положија делегации на Општина Кочани, училишна делегација, претставници на семејството Викентиеви и Сојузот на борците. Денеска, на училишниот патронен празник беа прогласени и најдобрите ученици на генерацијата од сите три струки. За ученик на генерацијата е…

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ  НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Почитувани родители, Согласно законот за Основно образование во прво одделение се запишуваат деца родени во 2016 година кои до крајот на календарската година ќе наполнат 6 години и деца родени до 31.01.2017 година по претходно барање на родител и добиено мислење од педагог и психолог. Основното училиште ги опфаќа учениците од својот реон утврден од…

УЧЕНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ГО ПРОСЛАВИЈА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

УЧЕНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ГО ПРОСЛАВИЈА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УЧИЛИШТЕТО „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“

Скромно и достоинствено денес учениците и вработените од Основното училиште „Малина Попиванова“ од Кочани го прославија својот патрон празник. Во знак на чествување на празникот училишниот оркестар приреди забавна програма на која освен дел од учениците и вработените присуствуваа и претставници од локалната самоуправа со Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, од подрачната единица на…

ОДРЖАН ПОКАЗЕН ТРЕНИНГ КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „HER WORLD HER RULES“.

ОДРЖАН ПОКАЗЕН ТРЕНИНГ КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ „HER WORLD HER RULES“.

Под покровителство на ФИБА денес во спортската сала при ООУ, „Никола Карев“ –  Кочани се одржа показен тренинг за девојчиња во рамките на проектот „HER WORLD HER RULES“. Проектот беше реализиран од страна на претставници од Кошаркарската Федерација на Република Северна Македонија, Саша Димитријевиќ и репрезентативката Елена Тасевска, додека домаќини на проектот беа професорите по…