Политика

ПРЕС НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

ПРЕС НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани, Работата на членовите на Управниот и Надзорниот одбор на Јавното претпријатие за стопанисување, поставување и одржување на јавно осветлување ,,Светлина КО 2022″  ке биде волонтерска, без непотребни и дополнителни трошоци на парите на граѓаните и Општината, ова беше по  иницијатива и предлог на Советниците од редовите ОО СДСМ Кочани, на 12 редовна седница на…

ВО ЈОУ БИБЛИОТЕКА ИСКРА ОДБЕЛЕЖАН „МЕЃУНРАДОНИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО“

ВО ЈОУ БИБЛИОТЕКА ИСКРА ОДБЕЛЕЖАН „МЕЃУНРАДОНИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО“

Под мотото „Подобра иднина за секое дете“ во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ беше одбележан „Меѓународниот ден на детето“. Пред присутните меѓу кои поголемиот број дечиња свое обраќање имаше Александра Соколова – психолог која зборуваше на тема правата на децата од психолошка гледна точка.. Иле Матеничарски – врснички едукатор од Црвен крст – Кочани зборуваше…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 12 РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 12 РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа дванаесеттата редовна седница, на чиј дневен ред се најдоа 17 точки. Членовите на Советот донесоа одлуки за утврдување на вредноста на бодот за пресметување на платите на давателите на јавни услуги, јавните службеници кои вршат административни работи и на директорот и  на ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ – Кочани, го усвоија…

РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Почитувани OO на СДСМ Чешиново – Облешево, Очигледни се Вашите обиди за манипулирање со населението, не повикувате и барате одговор за објава за проект – Детско игралиште со реквизити и опрема во која јасно е наведено дека на 16.05.2022год., е потпишан Договорот за примопредавање на донација. За Ваше запознавање со цел да не дозволиме се…

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО, ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ФУНКЦИЈАТА ПРЕТСЕДАТЕЛ

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО, ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ФУНКЦИЈАТА ПРЕТСЕДАТЕЛ

На вчерашниот состанок на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Чешиново Облешево, во присуство на голем број членови и симпатизери, на пригоден начин се изврши примопредавање на функцијата претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Чешиново Облешево. Досегашниот претседател и актуелен градоначалник на општина Чешиново Облешево Далибор Ангелов, се осврна на досегашното успешно работење и му посака плодна и успешна…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

СООПШТЕНИЕ ОД ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Локалната власт на ВМРО ДПМНЕ во Чешиново-Облешево никако да се разбуди од зимскиот сон. Поминаа 7 месеци од превземањето на локалната власт, а градоначалникот Далибор Ангелов и раководството на ВМРО ДПМНЕ  не се појавуват во јавност. Апатијата на ВМРО ДПМНЕ  оди до таму што не само што не ги реализираат ветените проекти пред изборите туку…

ЈОРДАНЧО КОСТАДИНОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

ЈОРДАНЧО КОСТАДИНОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Јорданчо Костадинов е новиот претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ во општина Чешиново – Облешево. Тој е долгогодишен член на партијата, а во моментов работи како одделенски наставник во ООУ „Климент Охридски“ во Облешево. На претседателското место Костадинов доаѓа по Далибор Ангелов кој е актуелен градоначалник на Општина Чешиново – Облешево. Во партијата ги има…

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ, ОДГОВОР НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ, ОДГОВОР НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани, Сведоци сме на едно петгодишно владеење во кое е изгубен компасот за економија, енергетика, здравство и правда. Г-да од СДС, престанете да ја дезинформирате јавноста со паушални изјави и насочете си ја енергијата на справување со кризата во која ја воведовте државата. Во време кога трошоците за струја се повисоки за 300% во однос…

СООПШТЕНИЕ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Еве како ВМРО ДПМНЕ се “грижи” за граѓаните! Неспособната локална власт предводена од ВМРО ДПМНЕ: Нема пари за асфалтирање, реконструкција на улици, Нема пари за бетонирање на пристапни улици и тротоари, Нема пари за реконструкција на патишта и потпорни зидови во Ромското мало, нема пари за асфалтирње на улица во централното градско подрачје, Нема пари…

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ – ОДГОВОР НА ПРЕСОТ НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ ОД 29.04.2022 ГОДИНА

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ – ОДГОВОР НА ПРЕСОТ НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ ОД 29.04.2022 ГОДИНА

НЕСПОСОБНОСТА  ЗА  МЕНАЏИРАЊЕ  НА  ОПШТИНАТА  НА  ДПМНЕ  НА  ДЕЛО Освен манипулациите и оцрнувањата од ДПНЕ, граѓаните на Општина Кочани не добиваат ништо друго. Без нималку почит кон празникот и летургијата одржана во манастирот во месноста Добра Вода – Оризари, очекувано, ја критикуваат работата и делата на поранешниот градоначалник Николчо Илијев и СДСМ. Да господа ДПНЕ,…