Политика

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ, ОДГОВОР НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ, ОДГОВОР НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Почитувани, Воопшто нема потреба да се одговара на политички субјект кој е одговорен за најголемата изолација на државата во последните три декади и кој освен лични дискредитации, воопшто не работи на конструктивни политики. Најголемиот театар кој го гледаат граѓаните моментално е оној во надворешната политика. Таму не сте ни ГЛУМЦИ, но обични статисти. Криејќи се…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ (27.06.2022 ГОДИНА)

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ (27.06.2022 ГОДИНА)

ОД РЕПЕРТОАРОТ НА ТЕАТАРОТ „ОК на ДПМНЕ КОЧАНИ“ Уште една неуспешно реализирана претстава, уште едно симнување на маските. Почитувани сограѓани, Веста дека директорот на „Водовод“, Иван Иванов, после шест месеци заминува од функцијата е пример за класичната дволичност на претставниците на ДПМНЕ. На 1 декември 2021 година, денот на неговото назначување, Иван Иванов изјави дека…

М-Р ДУШАНКА ГОРГИЕВА ТРПЕВСКИ ИМЕНУВАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ФОРУМ НА ЖЕНИ ПРИ ОО НА СДСМ КОЧАНИ

М-Р ДУШАНКА ГОРГИЕВА ТРПЕВСКИ ИМЕНУВАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА ФОРУМ НА ЖЕНИ ПРИ ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Претседателката на Форум на жени на СДСМ Јована Тренчевска вечерва им ги врачи Одлуките на осумнаесет нивни членови кои се именувани за Претседателки на Форум на жени во општинските организации на СДСМ. Честа во Кочани во наредниот период да биде на челото на Форумот на жени на ОО  СДСМ Кочани и припадна на м-р Душанка…

КОНФИСКУВАН ИМОТОТ НА ОК ВМРО – ДПМНЕ – КОЧАНИ

КОНФИСКУВАН ИМОТОТ НА ОК ВМРО – ДПМНЕ – КОЧАНИ

Почитувани, Пресудата во случајот Талир 2 е победа на правдата врз најголемите корупциски скандали во државата и потврда за епските размери на криминалот на ВМРО-ДПМНЕ. Исправена е уште една неправда нанесена врз грбот на граѓаните. Судот со судска пресуда наложи заплена на луксузното седиште на ВМРО-ДПМНЕ и докажа дека Белиот дворец е стекнат на незаконски,…

ОДГОВОР НА СООПШТЕНИЕТО НА СДСМ

ОДГОВОР НА СООПШТЕНИЕТО НА СДСМ

Еј, сдсм-овци. Кој ве лаже да лажете ? Читајте членови и симпатизери на СДСМ: некој во ваше име напишал, „… е одобрен проект на Здружение во сопственост на наш сограѓанин – сопственик на медиум во Кочани“. Тој сограѓанин ќе да е Лазо Димитров, бидејќи тој е сопственик на ТВ Кочани ЛД. Првата приватна телевизија во…

СООПШТЕНИЕ НА ОО СДСМ КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ НА ОО СДСМ КОЧАНИ

Почитувани, ДПНЕ е единствената партија во Европа која во време на светска економска криза продолжува со алчност и заработка на грбот на граѓаните. На вчерашната седница на Советот на Општина Кочани, се разгледуваа 5 точки на Дневен ред, меѓу кои Советничката групa од редовите на СДСМ Кочани, побара да се додаде расправа за Reload 2…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 13 СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 13 СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа тринаесеттата редовна седница на која работеше по седум точки од дневниот ред, кој пред самиот почеток беше дополнет Иницијатива за донесување одлука со која престојот и исхраната на децата во ЈОУГД „Павлина Велјанова“ ќе бидат ослободени од партиципација и со Информација за распределените средства по јавниот повик од програмата ReLoaD2. Членовите на…

ПРЕС НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

ПРЕС НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани, Работата на членовите на Управниот и Надзорниот одбор на Јавното претпријатие за стопанисување, поставување и одржување на јавно осветлување ,,Светлина КО 2022″  ке биде волонтерска, без непотребни и дополнителни трошоци на парите на граѓаните и Општината, ова беше по  иницијатива и предлог на Советниците од редовите ОО СДСМ Кочани, на 12 редовна седница на…

ВО ЈОУ БИБЛИОТЕКА ИСКРА ОДБЕЛЕЖАН „МЕЃУНРАДОНИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО“

ВО ЈОУ БИБЛИОТЕКА ИСКРА ОДБЕЛЕЖАН „МЕЃУНРАДОНИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО“

Под мотото „Подобра иднина за секое дете“ во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ беше одбележан „Меѓународниот ден на детето“. Пред присутните меѓу кои поголемиот број дечиња свое обраќање имаше Александра Соколова – психолог која зборуваше на тема правата на децата од психолошка гледна точка.. Иле Матеничарски – врснички едукатор од Црвен крст – Кочани зборуваше…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 12 РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 12 РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа дванаесеттата редовна седница, на чиј дневен ред се најдоа 17 точки. Членовите на Советот донесоа одлуки за утврдување на вредноста на бодот за пресметување на платите на давателите на јавни услуги, јавните службеници кои вршат административни работи и на директорот и  на ЈОУДГ „Павлина Велјанова“ – Кочани, го усвоија…