Политика

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА ДЕВЕТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА ДЕВЕТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа деветтата редовна седница, на чиј дневен ред се најдоа 37 точки. Членовите на Советот расправаа по предлог-одлуката за основање јавно претпријатие  за стопанисување, поставување и одржување на јавно осветлување. „Основањето на ова претпријатие е со цел да ги надминеме проблемите со снабдувањето на електрична енергија. Наместо да плаќаме за…

ПРОМОЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ЈАВНА ТРИБИНА

ПРОМОЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ЈАВНА ТРИБИНА

Во малата сала во „Мултикултурниот центар“ во Кочани се одржа најавената јавна трибина што ја организираше Локалниот младински совет на Општина Кочани на која беа утврдени приоритетите на програмата за работа на младинското тело. На трибината на која присуствуваа претставници од младинските и средношколските организации, граѓани и членови на Советот на Општина Кочани беа презентирани…

ОК ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ – РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО СДСМ

ОК ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ – РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО СДСМ

Лицемерни обиди на СДСМ за собирање ситни политички поени Исто како во онаа старата народна поговорка ,,Ем шуто, ем боде” така и СДСМ денес се јавија преку перото на старо-новиот претседател, и тие да кажат нешто за денешната состојба во државата.А состојбата воопшто не е за фалење. Впрочем, тоа што е незамисливо и неприфатливо е…

ОО СДСМ – КОЧАНИ: СООПШТЕНИЕ (11.04.2022 г.)

ОО СДСМ – КОЧАНИ: СООПШТЕНИЕ (11.04.2022 г.)

Почитувани сограѓани, Сите бевме сведоци на денешното парадирање на преставници од локалната влат заедно со нивниот шеф Мицковски. Добро е што глумат загриженост за вчерашното потфрлање во однос на најавениот прекин во водоснабдувањето. Впрочем, тоа е и единственото нешто за кое би можеле да зборуваат од аспект на одговорност, како единствен потфат во кој  директно…

ГОЦЕ СЕРАФИМОВ РЕИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ГОЦЕ СЕРАФИМОВ РЕИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Почитувани сограѓани, сопартијци и другари, Чест ни е да Ве известиме дека со одлука на Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, за Претседател на ОО СДСМ Кочани, повторно е именуван нашиот досегашен Претседател – Гоце Серафимов. Голема благодарност до Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски и Генералниот секретар, Миле Зечевиќ, за укажаната доверба. ОО СДСМ Кочани ќе…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА СЕДМАТА И ОСМАТА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА СЕДМАТА И ОСМАТА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа осмата редовна седница, на која ги усвои сите точки што се најдоа на дневниот ред; завршните сметки на општинските основни и средни училишта, на Детската градинка „Павлина Велјанова“ и на Библиотека „Искра“. Беа усвоени и Годишниот план за вработување во СОУ „Гошо Викентиев“ за 2023 година; ивештаите за реализација на…

ФРАКЦИИТЕ ГО РУШАТ РЕЈТИНГОТ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

ФРАКЦИИТЕ ГО РУШАТ РЕЈТИНГОТ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Пред една седмица  благодарение на нашиот извор од централата на партијата објавивме кој ќе биде нов претседател на ОО на СДСМ – Кочани. Изворот досега во изминатите години никогаш не ни има дадено погрешен податок и притоа дека писмениот документ во ОО на СДСМ – Кочани ќе биде испратен во Вторник или Среда. И како…

ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА ИСТОЧНО-ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА ИСТОЧНО-ПЛАНСКИОТ РЕГИОН

Советот за развој на Источен плански регион, денеска ја одржа Третата седница во просториите на Мултикултурниот центар во Кочани. На дневниот ред се најдоа следниве точки: 1.Предлог – Одлука за верификација на мандат на член во Советот за развој на Источен плански регион – претставник од здруженијата; 2.Презентација на процесот на изработка на Просторен план…

ВЛАДИМИР ЧЕП ДАНИЛОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ВЛАДИМИР ЧЕП ДАНИЛОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Како што сме информирани Владимир Данилов е назначен за нов претседател на ОО на СДСМ _ Кочани. Од повеќето предложени кандидати во Скопје биле повикани најпрвин седум за да потоа има интервју со четворица: Жаклина Паунова Анѓелковиќ, Игор Христов, Миле Андонов и Владимир Данилов подоцна и Гоце Серафимов кој од оправдани причини не бил со…

ПРЕКИНАТА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРЕКИНАТА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

На 25 февруари, Советот на Општина Кочани ја започна седмата редовна седница, на која  работеше само по 15 од предложените 21 точка. На седницата беше усвоена Информацијата за санитарно-хигиенската и техничката состојба на предучилишните и училишните установи и на ЈОУ Детска градинка „Павлина Велјанова“ во 2021 година, со заклучок Советот да добие дополнителни информации за…