МАТЕЈ ДИВАНИСОВ ДРЖАВЕН ПРВАК ВО ШАХ ЗА УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО МАКЕДОНИЈА ЗА 2023 ГОДИНА

декември 25, 2023
0 минути

Државно првенство во шах за учениците од основните училишта за 2023 – машки од 1 одд до 5 одд, учествуваа 29 шахисти, Постигнати се следните резултат наи;

1 место Диванисов Матеј ООУ Никола Карев Кочани

2 место Пероски Иван ООУ Григор Прличев Охрид

3 место Мехмед Ханмза ООУ Братство Единство Охрид

Државно првенство во шах за учениците од основните училишта за 2023 – женски од 1 одд до 5 одд, учествуваа 7 шахистки, Постигнати се следните резултати;

1 место Велева Илијана ООУ Гоце Делчев Свети Николе

2 место Дамеска Маја ООУ Кочо Рацин Прилеп

3 место Момироска Ивана ООУ Св. Климент Охридски Охрид

Државно првенство во шах за учениците од основните училишта за 2023 – машки од 6 одд до 9 одд, учествуваа 34 шахисти, Постигнати се следните резултати;

1 место Радоњанин Никола ООУ Лазо Трпоски Скопје

2 место Бебекоски Марио ООУ Климент Охридски Битола

3 место Пуроски Јован ООУ Св Климент Охридски Охрид

Државно првенство во шах за учениците од основните училишта за 2023 – женски од 6 одд до 9 одд, учествуваа 16 шахистки, Постигнати се следните резултати;

1 место Кулевска Марија ООУ Тодор Ангелевски Битола

2 место Смилеска Наде ООУ Кирил и Методиј Битола

3 место Ѓорѓиоска Теодора ООУ Гоце Делчев Прилеп

Федерација  на  училишен спорт на Македонија

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ