ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА НА КАРИКАТУРИ ОД ГОДИНЕШНИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „IN VINICA VERITAS“

декември 1, 2023
1 минути

Во салон „Фоаје 2“ во НУЦК „Бели Мугри“ во Кочани денес во присуство на љубители на уметноста беше отворена изложбата „Карикатури“ од Меѓународниот фестивал за хумор и сатира „IN  VINICA  VERITAS“ – Виница.

Пред љубителките на овој вид на уметност свое обраќање имаа Александра Димитрова – Стручен соработник за визуелни уметности, архитектура и дизајн при НУЦК „Бели Мугри“ – Кочани и Благица Стојанова – Директор на ДК „Тошо Арсов“ – Виница.

Како што беше истакнато на изложбата се поставени 50 карикатури од годинешниот XV Меѓународен фестивал за хумор и сатора „ IN  VINICA  VERITAS“ на кој учествуваа уметници – карикатуристи од 48 земјо во светот со вкупно 622 карикатури.

Инаку Кочани е првиот град во Македонија каде што е поставена изложбата.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ