ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „БЛАГОЈ СИМЕОНОВ КРАВЧЕ“

март 2, 2022
0 минути

Во просториите на ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани, во присуство на најблиските од семејството Симеонови (двете ќерки и двете внуки), денес беше промовирана книгата „Благој Симеонов Кравче“.

Книгата претставува кратка биографика за Благој Симеонов Кравче, човек кој остави еден траен белег во кочанското живеење.

Инаку автор на книгата е Киро Герасимов а рецензент Љупка Стојменова.

Стојменова во своето обраќање пред присутните зборуваше за животниот пат на Симеонов, неговото детство, образование и работен век.

Книгата е на 82 страници и истата освен податоци од животот на Симеонов содржи и многу голем број на семејни фотографии како и фотографии на кои се поставени големиот број признанија што ги има добиено.

Книгата е со тираж од 200 примероци

С. Ивановски