СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

октомври 11, 2023
1 минути

Следбениците и поддржуваните на ликот и делото на Маршалот на некогашна Југославија Јосип Броз Тито, Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани со положување на свежо цвеќе на бистите на Раде Кратовче и Љупчо Сантов, како и на споменикот на Претседателот на Крушевската Република Никола Карев, поставени во „Паркот на Револуцијата“, на симболичен начин и полн со почит кон својата историја го  одбележаа еден од најголемите Македонски празници „11 Октомври“.

Со ова членовите и симпатизерите на Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани кои секогаш ги почитуваат и одбележуваат сите значајни празници и кои никогаш не ја делеле историјата и нејзините личности покажаа дека ја почитуваат не само својата држава, туку и нејзината долгогодишна историја.

 

С. Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ