Ознака: здружение ЈБ Тито

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 25-ТИ МАЈ ДЕНОТ НА МЛАДОСТА И РОДЕНДЕНОТ НА ДРУГАРОТ ТИТО

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 25-ТИ МАЈ ДЕНОТ НА МЛАДОСТА И РОДЕНДЕНОТ НА ДРУГАРОТ ТИТО

Скромно и достоинствено ЗГ „Јосип Броз Тито“ од Кочани го одбележа денешниот ден 25- Мај кој во времето на Југославија се славеше како Ден на младоста и Роден ден на Другарот „Тито“. И годинава  членови на здружението со своите возила украсени со Југословенски и Македонски знамиња продефилираа низ улиците на Кочани. Стартот беше од кај…

ОСТАНУВААТ ВЕРНИ НА ТРАДИЦИЈАТА, ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 29-ТИ НОЕМВРИ

ОСТАНУВААТ ВЕРНИ НА ТРАДИЦИЈАТА, ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА 29-ТИ НОЕМВРИ

Членовите на Здружението на Граѓани  „Јосип Броз Тито“ од Кочани, и денес како и години на назад одбележаа уште еден голем празник кои сите со гордост го празнуваа и почитуваа во времето на  Југославија, денес на достоинствен начин го прославија 29-ти Ноември, роденденот на Југославија. Членовите на ЗГ „Јосип Броз Тито“ најпрвин се собраа во…

СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ 11 ОКТОМВРИ

Следбениците и поддржуваните на ликот и делото на Маршалот на некогашна Југославија Јосип Броз Тито, Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани со положување на свежо цвеќе на бистите на Раде Кратовче и Љупчо Сантов, како и на споменикот на Претседателот на Крушевската Република Никола Карев, поставени во „Паркот на Револуцијата“, на симболичен начин…

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ – КОЧАНИ СО РЕАКЦИЈА ДО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ – КОЧАНИ СО РЕАКЦИЈА ДО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“

Почитувани наши сограѓани, почитувани организатори на годинешната манифестација „Денови на Кочанскиот ориз“. Ние како здружение упатуваме голема забелешка на непочитувањето на имињата на улиците и објектите кои се дел од историјата на Македонскиот народ. За што станува збор. Имено ја прочитавме поканата која организаторите на манифестацијата ја имаат испратено до одредени медиуми и згрозени сме…

БЕЗ ПРЕДАВАЊЕ НА ШТАФЕТАТА ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ГО ПРОСЛАВИ 25-ТИ МАЈ

БЕЗ ПРЕДАВАЊЕ НА ШТАФЕТАТА ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ГО ПРОСЛАВИ 25-ТИ МАЈ

Годинешното предавање на штафетата по повод 25-ти Мај која ЗГ „Јосип Броз Тито“ со години ја негуваше и ја направи една од традициите на Кочани не се одржа. Денес само 3-4 возила украсени со знамињата на Југославија и на Македонија тргнаа од платото пред спомен домот „АСНОМ“ па преку улиците „Кеј на Револуцијата“, „Теодосија Паунов“,…

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“  ГО ОДБЕЛЕЖА 29-ТИ НОЕМВРИ

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ГО ОДБЕЛЕЖА 29-ТИ НОЕМВРИ

Членовите на Здружението на Граѓани  „Јосип Броз Тито“ од Кочани, достојни на традицијата која со години ја негуваат прославија уште еден голем празник, денес на достоинствен начин го прославија 29-ти Ноември. Пред 79 години во босанското гратче Јајце во своето обраќање пред присутните делегати водачот на Југославија Јосип Броз Тито од  говорницата меѓу другото кажа…

ЃОРЃИ НИКОЛОВ ДЛЕГАТ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА БОРЕЧКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА

ЃОРЃИ НИКОЛОВ ДЛЕГАТ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА БОРЕЧКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА

Од 20 до 21 Октомври оваа година во организација на СУБНОР од Белград беше одржана 6-тата конференција на боречките организации од поранешна Југославија. По интонирањето на химната „Хеј Словени“ и песната „По шумама и горама“ Конференцијата ја отвори домаќинот, воедно и Претседател на Сојузот на борците од Белград, Полковник Бора Ерцеговиќ. Во своето излагање пред…

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ГО ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ

ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД КОЧАНИ СО ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ГО ЗАПОЧНА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ

Следбениците и поддржуваните на ликот и делото на Маршалот на некогашна Југославија Јосип Броз Тито, Здружението на граѓани „Јосип Броз Тито“ од Кочани со положување на свежо цвеќе на бистите на Раде Кратовче и Љупчо Сантов, како и на споменикот на Никола Карев, поставени во „Паркот на Револуцијата“ го започнаа обележувањето на еден од најголемите…