СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ НА ЈАВНОСТА ЗА ЛАЖНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СУБЈЕКТ ВО ИМЕТО НА ЦЕНТРАЛЕН РЕГИСТАР/ПОНУДУВАЧ НА УСЛУГИ

јули 14, 2023
1 минути

Ја информираме јавноста, дека, откако извесен субјект во името на Централен регистар нудел на правни субјекти извесни услуги, вклучувајќи пакети, сертификати, награди и сл. а притоа информирајќи ги субјектите за нивната деловна состојба, а за услугите барајќи одреден надомест, зад истиот понудувач на наведените услуги НЕ СТОИ Централниот регистар како институција и децидно се оградуваме од било каква соработка и поврзаност со понудувачи од овој вид.
Ги советуваме граѓаните да не подлегнуваат на информации од овој вид, за сѐ што ќе бидат информирани од надворешни субјекти / понудувачи да бидат ВНИМАТЕЛНИ, да го информираат Централниот регистар, со цел да се заштитат себеси а и останатата јавност од ваков вид на злоупотреба.

За дополнителни информации, контактирајте на marketing@crm.org.mk

Ви благодариме на соработката!

Со Почит,

Централен регистар

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ