СВЕТСКИ ДЕН НА ЏУДОТО

Во Спорт
октомври 28, 2021
0 минути

Почитувани денес е 28.10.2021 г. Светскиот ден на џудото.

Како сите низ целиот свет така и ЏК „ГЛАДИАТОР“ од Кочани низ демонстрација и презентација оваа година го одбележува светскиот ден на џудотото.

Оваа година од светката џудо федерација мототот е солидарност и под ова мото низ целиот свет се одбележува роденденот на Џигоро Кано кој е таткото наџудото во светот.

ЏК „Гладијатор“