Ознака: лмс

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ПО ПОВОД 3 ДЕКЕМВРИ – ПРОДАЖБА НА УМЕТНИЧКИ СЛИКИ

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ПО ПОВОД 3 ДЕКЕМВРИ – ПРОДАЖБА НА УМЕТНИЧКИ СЛИКИ

По повод 3 декември, денот на лицата со попреченост, се организира хуманитарна акција преку продажба на уметнички слики. Достапните слики за продажба се наоѓаат на следниот линк заедно со цените, а сите заинтересирани кои сакаат да помогнат преку вклучување во акцијата да ги контактираат ЛМС – Кочани во инбокс со избраната уметничка слика за резервација….

ЛМС – КОЧАНИ СПРОВЕДЕ РАБОТИЛНИЦА ЗА КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ДВЕТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

ЛМС – КОЧАНИ СПРОВЕДЕ РАБОТИЛНИЦА ЗА КАРИЕРНО СОВЕТУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ДВЕТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

Локалниот младински Совет на Општина Кочани во соработка со Здужението на граѓани „Маладите можат“ денеска реализираа тричасовна работилница за кариерно советување за учениците – матуранти од СОУ „Љупчо Сантов“ и СОУ „Гошо Викентиев“.   На работилницата матурантите преку практични примери и вежби добија насоки за правилен избор на својата професија и кариерно унапредување. Работилницата ја…

ЛМС И ЦРВЕН КРСТ КОЧАНИ – ЗАЕДНИЧКА ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ПРВА ПОМОШ

ЛМС И ЦРВЕН КРСТ КОЧАНИ – ЗАЕДНИЧКА ПОКАЗНА ВЕЖБА ЗА ПРВА ПОМОШ

ЛМС – Кочани и Црвен крст реализираа показна вежба за укажување на прва помош за младата популација Локалниот младински Совет на Општина Кочани во соработка со волонтерите од Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска во Градскиот парк во Кочани реализираа показна вежба за укажување на прва помош. На вежбата присуствуваа ученици од основните…

ПРОМОЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ЈАВНА ТРИБИНА

ПРОМОЦИЈА НА ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ЈАВНА ТРИБИНА

Во малата сала во „Мултикултурниот центар“ во Кочани се одржа најавената јавна трибина што ја организираше Локалниот младински совет на Општина Кочани на која беа утврдени приоритетите на програмата за работа на младинското тело. На трибината на која присуствуваа претставници од младинските и средношколските организации, граѓани и членови на Советот на Општина Кочани беа презентирани…

ФОРМИРАН ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ФОРМИРАН ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Локалното собрание на млади на Општина Кочани во соработка со Општина Кочани, по распишаниот јавен повик за членство во Младинскиот совет на Општина Кочани, во просториите на Мултикултурниот центар одржа седница на која беа избрани членовите на Локалниот младински совет. Номинираните кандидати на самата седница кратко им се претставија на делегатите од Локалното собрание на млади…

ПРИСТИГНАТИ 10 ПРИЈАВИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПРИСТИГНАТИ 10 ПРИЈАВИ ЗА ФОРМИРАЊЕ ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Во просториите на општинската зграда на Општина Кочани беше одржан состанок со претседавачот и верификационата комисија на Локалното собрание на млади на Општина Кочани на којшто по распишаниот јавен повик за членство во Локалниот младински совет на Општина Кочани доставените пријави беа разгледани. Комисијата констатираше дека до крајниот рок за пријавување на членови на Локалниот…