Ознака: љупчо сантов

UPSHIFT ПРЕДИЗВИКОТ ЗА СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ ПОВТОРНО НАГРАДЕН !!!

UPSHIFT ПРЕДИЗВИКОТ ЗА СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ ПОВТОРНО НАГРАДЕН !!!

Со победнички дух СОУ,, Љупчо Сантов,, Кочани, учествуваше на Вториот циклус Bootcamp од програмата на UPSHIFT, сектор ВОЗДУХ, кој се одржа од 4-6 април 2024г во Струга. На истиот учество како финалисти имаа 10 тимови од средните училишта во нашата држава, односно 50 ученици заедно со своите ментори работеа на своите иновативни решенија со кои…

УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ ЈА ДОБИЈА НАГРАДАТА ЗА ИДЕЈНОТО РЕШЕНИЕ „ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ЗАГАДЕН ВОЗДУХ“

УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ ЈА ДОБИЈА НАГРАДАТА ЗА ИДЕЈНОТО РЕШЕНИЕ „ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ЗАГАДЕН ВОЗДУХ“

Учениците од СОУ “Љупчо Сантов” – Koчани, под менторство на професор Ирена Димитрова Јорданова со нивното идејно решение за прочистување на загаден воздух беа прогласени за финалисти на UPSHIFT програмата и се стакнаa со награда од 120 000 денари. На кој начин функционира нивното револуционерно решение? На дното од прототипот имаат имплементирано вентилатор, кој го…

АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО СКОПЈЕ ДЕЈВИД ГИР ВО ПОСЕТА НА СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ

АМБАСАДОРОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА ВО СКОПЈЕ ДЕЈВИД ГИР ВО ПОСЕТА НА СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ

По повод 24-ти Јануари „Меѓународниот ден на образованието“, претставници на на делегацијата на Европската Унија во Скопје предводени од Амбасадорот г-н Дејвид Гир остварија посета на СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани. При посетата ценетиот гостин со членовите од делегацијата најпрвин  остварија средба со директорот Љубомир Гацов  каде што од негова страна беа запознаени со активностите…

ВО ЧЕТВРТОК ХУМАНИТАРЕН КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАР: „ПРОФЕСОРИ“ – „УЧЕНИЦИ“

ВО ЧЕТВРТОК ХУМАНИТАРЕН КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАР: „ПРОФЕСОРИ“ – „УЧЕНИЦИ“

Во Четврток (30.11.2023 година) Младинската организација при СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани организира „Хуманитарен кошаркарски натпревар“. Натпреварот ќе се одржи во спортската сала „Сашо Лазарев – Чапо“ со почеток во 20:00 часот. Забавата на овој натпревар ќе ви биде загарантирана, проследена со многу активности и изведби, кои го прават овој настан посебен на свој начин….

УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ , ГИ ВООДУШЕВИЈА ПРИСУТНИТЕ НА ГОДИНЕШНИОТ ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ВО СТРАЗБУР

УЧЕНИЦИТЕ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ , ГИ ВООДУШЕВИЈА ПРИСУТНИТЕ НА ГОДИНЕШНИОТ ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ВО СТРАЗБУР

Денес во Кочани општинските медиуми имаа чест да се дружат со средношколците од СОУ „Љупчо Сантов“ кои изминатите  денови беа вистинските амбасадори и на Република Македонија и на Општина Кочани на Европскиот парламент што се одржа во Стразбур. Да потсетиме во текот на изминатата седмица 24 ученици од СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани предводени од…

ПРОГЛАСЕНИ НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ГЕРЕРАЦИЈАТА 2019-2023 ВО СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ

ПРОГЛАСЕНИ НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ГЕРЕРАЦИЈАТА 2019-2023 ВО СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ

Како и секоја учебна година така и оваа во СОУ „Љупчо Сантов“ на крајот на годината ги наградуваме најуспешните ученици кои постигнале континуирано одличен успех во сите четири години и врвни резултати на натпревари. За првенец на генерацијата 2019-2023 е избрана ученичката Мери Манасиева од 4-6 паралелка за постигнат најдобар успех и поведение. Во знак…

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ ЈА ОСВОИЈА ПРВАТА НАГРАДА ЗА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА ЗАГАДЕН ВОЗДУХ

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ – КОЧАНИ ЈА ОСВОИЈА ПРВАТА НАГРАДА ЗА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА ЗАГАДЕН ВОЗДУХ

Идејното решение на средношколци од СОУ „Љупчо Сантов“ од Кочани за решавање на проблемот со загаден воздух беше причината да им биде доделена првата награда на Boodkamp-от кој од 25.04 до 27.04.2023 година  се одржа во хотел „Дрим“ во Струга. Денес речиси и не може да се зборува за чист воздух. Но не е во…