Ознака: награди

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГИ ДОДЕЛИ НАГРАДИТЕ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ И ШКОЛСКИ ЕКИПИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ ГИ ДОДЕЛИ НАГРАДИТЕ НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ И ШКОЛСКИ ЕКИПИ

По повод Петровден, празникот на Кочани, градоначалникот Љупчо Папазов ги награди првенците на генерацијата и најуспешните ученици од основните и средните општински училишта од Кочани. Првенците на генерацијата: Ана Станојева (ОУ „Никола Карев“), Моника Иванова (ОУ „Крсте Мисирков“ – Оризари), Јована Карова (ОУ „Св. Кирил и Методиј“), Јован Божинов (ОУ „Раде Кратовче“), Илијана Стојилкова (ОУ…

ЈЗУ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ – КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО

ЈЗУ ОПШТА БОЛНИЦА СО ПРОШИРЕНА ДЕЈНОСТ – КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО

По повод Светскиот ден на здравјето, денес во ЈЗУ Општа болница со проширена дејност – Кочани на свечен начин беа доделени благодарници и признанија на вработени кои заминале во тековната година во пензија, на општествено одговорните комапнии кои дале придонес во болница, како и на крводарители. „Доделувањето беше по повод 7-ми април Светски ден на…

,,BEAUTY HOUSE – ЦЕНТАР ЗА УБАВИНА’ – КОЧАНИ СО ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА НАГРАДЕНИТЕ ВИ ГИ ЧЕСТИТА БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ

,,BEAUTY HOUSE – ЦЕНТАР ЗА УБАВИНА’ – КОЧАНИ СО ИЗВЛЕКУВАЊЕ НА НАГРАДЕНИТЕ ВИ ГИ ЧЕСТИТА БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Она што го ветивме пред Новогодишните и Божиќните празници во целост го реализиравме. Точно на големиот христијански празник Божиќ од повеќето клиенти кои беа дел од наградната игра, ги извлековме двете најсреќни. Овој пат среќата им се насмевна на Ташевска Рајиќ Марија и Петрова Верче кои беа дел од кампањата „MICROBLADING -PHIBROWS – Јапонско исцртување…

НАЦИОНАЛНАТА ГОДИШНА НАГРАДА ЗА ЖЕНА ПРЕТПРИЕМАЧ НА МИКРО КОМПАНИИ ЈА ДОБИ ДАНИЕЛА ЈОСЕВСКИ ОД КОЧАНИ

НАЦИОНАЛНАТА ГОДИШНА НАГРАДА ЗА ЖЕНА ПРЕТПРИЕМАЧ НА МИКРО КОМПАНИИ ЈА ДОБИ ДАНИЕЛА ЈОСЕВСКИ ОД КОЧАНИ

Во организација на Здружението на бизнис жени, во партнерство со Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Сојузот на стопански комори на Македонија, денеска во Скопје започна Вториот годишен самит на Национална платформа за женско претприемништво. На Самитот на тема „Инспиративна иднина“, чија цел е зголемување на видливоста и профилот на Националната платформа и придобивките…

ОПШТИНА КОЧАНИ ГИ ДОДЕЛИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ, МЕНТОРИ И УЧУЛИШТА

ОПШТИНА КОЧАНИ ГИ ДОДЕЛИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ, МЕНТОРИ И УЧУЛИШТА

По повод Петровден – празникот на Кочани, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов им ги врачи наградите на најуспешните ученици и ментори и  на најнајградуваните училишта во учебната 2021/22 година. Првенците на генерацијата од основните и од средните училишта во Кочани, Благоја Стојков (СОУ „Гошо Викентиев“); Теодора Санева (СОУ „Љупчо Сантов“); Давид Лазаров (ОУ „Свети…

СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ГИ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЈАТА НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ГЕНЕРАЦИЈАТА 2018/2022

СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ГИ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЈАТА НА НАЈУСПЕШНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ГЕНЕРАЦИЈАТА 2018/2022

На симболичен и достоинствен начин денес во СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани на свеченоста која беше организирана од Наставничкиот совет на училиштето беа доделени признанијата на Првенецот и учениците во генерацијата 2018/2022 година. Признанието „Првенец на генерацијата“ и беше доделено на Теодора Санева, ученичка во IV/7 паралелка, додека пофалници за континуиран одличен успех во сите…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ СО ГОЛЕМ БРОЈ НАГРАДИ НА МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ СО ГОЛЕМ БРОЈ НАГРАДИ НА МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ

На третиот Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер „Сергеј Михајлов“ Штип, успеси на нашите ученици со нивните ментори: Луна Милосова – IX oдд. – I награда, Јана Филипова – VII oдд. – I награда, Миа Михаилов – VII oдд. – I награда, Теодора Захариева – III oдд. – I награда, Надица Апостолова – IV oдд. –…

НАГРАДЕНИ НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

НАГРАДЕНИ НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

Денеска Општина Кочани ги награди најдобрите ученици од општината за учебната 2020/2021 година од основните и средните училишта кои освоиле високи места на државен, меѓународен натпревар и олимпијада. Пријави беа пристигнати од СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани и ОМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани. Согласно Програмата за поддршка на образование на Општина Кочани на најдобрите ученици…