Ознака: протест

ДА БЕШЕ ПРОТЕСТОТ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИ, И АДМИНИСТРАЦИЈАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО ЌЕ ИЗЛЕЗЕА, ВАКА …

ДА БЕШЕ ПРОТЕСТОТ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИ, И АДМИНИСТРАЦИЈАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО ЌЕ ИЗЛЕЗЕА, ВАКА …

По ветровито и студено време се одржа долго најавуваниот протест против аерозагадувањето од компанијата „Пејпар мил“. Иако голем број од населението секојдневно не заморува со коментари по ФБ и се удираат во гради дека им смета загадениот воздух, денес на протестот излегоа одвај околу двесте најупорни жители на Кочани. Да беше протестот организиран за зголемување…

АЈДЕ КОЧАНЧАНИ, ОХРАБРЕТЕ СЕ, ВРЕМЕ Е ЗА ГОЛЕМ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО ОД „ПЕЈПАР МИЛ“

АЈДЕ КОЧАНЧАНИ, ОХРАБРЕТЕ СЕ, ВРЕМЕ Е ЗА ГОЛЕМ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО ОД „ПЕЈПАР МИЛ“

Сите рокови поминаа, оџакот на фабриката „Пејпар мил“ до вчера чадеше безмилосно. Време е за масовниот протест. Ајде Кочанчани охрабрете се и излезете утре (Сабота) во 12:05 и наместо преку ФБ, јавно со своето присуство да им кажеме на сопствениците на фабриката, ДОСТА  Е. Најавата дека „Пејпар мил“ од 03. Март па се до крајот…

И ДЕНЕС ДВОЧАСОВНА БЛОКАДА НА УЛИЦАТА „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

И ДЕНЕС ДВОЧАСОВНА БЛОКАДА НА УЛИЦАТА „ТОДОСИЈА ПАУНОВ“

Протестите против аерозагадувањето од страна на компанијата „Пејпар мил“ и денес продолжија. И денес како и вчера но и како изминатите две седмици два часа група граѓани протестираа поради испуштањето на штетни честички од оџакот на фабријата „Пејпар мил“. Денес два часа беше блокирана улицата „Тодосија Паунов“ а граѓаните со касна порака „Чист воздух за…

КОМУ МУ ПРЕЧИ ЗАКАЖАНИОТ ПРОТЕСТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ?

КОМУ МУ ПРЕЧИ ЗАКАЖАНИОТ ПРОТЕСТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ?

Одбројувањето започна, до закажаниот протест под мотото „Кочани сака чист воздух! Придружи се и ти!“ остануваат помалку од 48 часа. Иако протестот е уредно пријавен и зад него стојат поголемиот број од жителите на Кочани кои сакаат само чист воздух и ништо повеќе очигледно е дека некому сето тоа не му одговара. Имено, денес одредени…

ГРАЃАНИТЕ ПРОТЕСТИРААТ А ОЏАКОТ ЧАДИ ЛЕ ЧАДИ

ГРАЃАНИТЕ ПРОТЕСТИРААТ А ОЏАКОТ ЧАДИ ЛЕ ЧАДИ

Осми ден како пред влезот на фабриката „Пејпар мил“ дел од населението упорно протестира. Се борат да имаме сите чист воздух и здрава животна средина. И додека протестите траат во една мирна атмосфера од оџакот почна да излегува црн густи чад. Дали со намера за провокација или не, во тој момент во едно од возилата…

КОЧАНИ САКА ЧИСТ ВОЗДУХ! ПРИДРУЖИ СЕ И ТИ!

КОЧАНИ САКА ЧИСТ ВОЗДУХ! ПРИДРУЖИ СЕ И ТИ!

Под мотото „Кочани сака чист воздух! Придружи се и ти!“  закажан масовен протест против загадувањето од „Пејпар мил“