Ознака: ученици

СО СВЕЧЕНА ЗАКЛЕТВА, ПРВАЧИЊАТА ОД КОЧАНИ СТАНАА ЧЛЕНОВИ НА ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

СО СВЕЧЕНА ЗАКЛЕТВА, ПРВАЧИЊАТА ОД КОЧАНИ СТАНАА ЧЛЕНОВИ НА ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

Денеска сите првачиња од основните училишта од нашиот град присуствуваа на организираниот настан во Градскиот Парк од страна на Одделението за јавни дејности од Општина Кочани, кадешто ја дадоа свечената заклетва за прием во Детската организација. Учениците од повисоките одделенија од основните училишта од Кочани на првачињата им приредија забавна програма со што им посакаа добредојде во…

ПОДЕЛЕНИ УЧИЛИШНИ ПАКЕТИ ЗА  УЧЕНИЦИ ЧИИ СЕМЕЈСТВА СЕ КОРИСНИЦИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

ПОДЕЛЕНИ УЧИЛИШНИ ПАКЕТИ ЗА УЧЕНИЦИ ЧИИ СЕМЕЈСТВА СЕ КОРИСНИЦИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

Во согласност со Програмата за социјална, детска и здравствена заштита и Програмата за поддршка во образованието, Општина Кочани обезбеди 164 училишни пакети за учениците од 1 до 9 одделение чии родители се приматели на социјална помош. Обезбедените училишни пакети се составени од училишен прибор и ранци. Денеска градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ги подели…

ПАКЕТИ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СИТЕ ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО КОЧАНИ

ПАКЕТИ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СИТЕ ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО КОЧАНИ

Со донесената одлука на Советот на Општина Кочани, оваа година за прв пат Општина Кочани за сите 331 ученик во прво одделение запишани во основните училишта во Кочани обезбеди пакети со училишен прибор. Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов денеска ги посети првоодделенците, им ги врачи училишните пакети, посакувајќи им среќна и успешна учебна година….

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 322 ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 322 ПРВАЧИЊА

Вкупно 3 672 ученици денеска ја започнаа новата учебна година во Кочани. Од нив 1 037 се средношколци, а 2 635 се ученици во основно образование. Првиот училиштен ден беше посебно свечен за првачињата, кои годинава се 322. Училиштата создадоа пријатна атмосфера на прозивката пред првиот школски час, а со нив беше и градоначалникот на Општина Кочани Љупчо…

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ УЧЕСНИЦИ НА 16. МЕЃУНАРОДНА КОЛОНИЈА НА АНИМИРАН ФИЛМ ВО НИШ

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ УЧЕСНИЦИ НА 16. МЕЃУНАРОДНА КОЛОНИЈА НА АНИМИРАН ФИЛМ ВО НИШ

Ученици од ОУ „Раде Кратовче“ – Кочани во периодот од 18 до 22 Јули, беа учесници на 16. Меѓународна колонија на анимиран филм. Станува збор за работилница за цртан филм во скоп на Одделението за книги за деца, Народна библиотека „Стеван Сремац“ во Ниш, Р. Србија, кадешто учениците изработија анимиран филм на хумористичната народна песна…

ТРИДНЕВЕН БЕСПЛАТЕН „CODING BOOTCAMP“ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД КОЧАНИ

ТРИДНЕВЕН БЕСПЛАТЕН „CODING BOOTCAMP“ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД КОЧАНИ

Локалниот младински Совет на Кочани се вклучи во поддршката на компанијата „Веником“ Кочани во организација на првиот бесплатен Coding Bootcamp – Кочани 2022, наменет за учениците од средните училишта од Кочани кои своето образование сакаат да го продолжат во ИТ индустријата. Истиот беше одржан во текот на петокот, саботата и неделата во Мултикултурниот центар, кадешто…

ЗАБАВАТА, НАСМЕВКИТЕ И ДРУЖЕЊЕТО Е ПОБЕДНИКОТ НА НАТПРЕВАРОТ „УЧЕНИЦИ – ПРОФЕСОРИ“.

ЗАБАВАТА, НАСМЕВКИТЕ И ДРУЖЕЊЕТО Е ПОБЕДНИКОТ НА НАТПРЕВАРОТ „УЧЕНИЦИ – ПРОФЕСОРИ“.

Во организација на Младинската организација „Единство“ и Интеракт Клуб Кочани-Виница во салата „Сашо Лазарев – Чапо“ во Кочани се одржа традиционалниот забавен натпревар „Ученици – Професори“. Организаторите се погрижија да има забава за секого, освен кошаркарскиот натпревар „Ученици – Професори“ беше организирано и соборување со рака во машка и женска конкуренција, а да забавата биде…

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ  НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Почитувани родители, Согласно законот за Основно образование во прво одделение се запишуваат деца родени во 2016 година кои до крајот на календарската година ќе наполнат 6 години и деца родени до 31.01.2017 година по претходно барање на родител и добиено мислење од педагог и психолог. Основното училиште ги опфаќа учениците од својот реон утврден од…

ОДРЖАН НАСТАН „УЧИ ПАМЕТНО, РАБОТИ СТРУЧНО“

ОДРЖАН НАСТАН „УЧИ ПАМЕТНО, РАБОТИ СТРУЧНО“

Денеска во просториите на Мултикултурниот центар во Кочани беше одржан настан „Учи паметно, работи стручно“ од страна на Министерството за образование и наука, со цел подобрување на средното стручно образование и креирање квалификуван и стручен кадар кој ќе одговара на потребите на пазарот на трудот, со што се зголемува можноста за вработување на младите на…