Ознака: училишта

ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА И НА ЕКОЛОГИЈАТА

ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА И НА ЕКОЛОГИЈАТА

Со различни еколошки акции, основните училишта во Кочани го одбележаа 21 Март – Денот на пролетта и на екологијата. Во знак на поддршка на училиштата, градоначалникот Љупчо Папазов и секретарот на Општина Кочани Драган Ананиев денеска се вклучија во акцијата за засадување дрвца во дворот на ОУ „Крсте Мисирков“ во Оризари.  Со поддршка од Општина…

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ УЧЕСНИК ВО ПРОЕКТОТ „ДИГИТАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“ НА ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ УЧЕСНИК ВО ПРОЕКТОТ „ДИГИТАЛНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО“ НА ЕРАЗМУС+ ПРОГРАМАТА

Почитувани, ООУ „Никола Карев” Ве известува дека во периодот од 06 до 12 ноември во општина Брацигово – Република Бугарија, се одржа мобилност за проектот од Еразмус + програмата, 2020-1-HR01-KA227-SCH-094766 именуван како „Дигитално културно наследство” кој трае од мај 2021 година, а ќе заврши во април 2023 година. Оваа средба беше со цел да се…

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЈАЗИЦИТЕ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Учениците од  ООУ „Никола Карев“ во соработка со ЈЦ (Јазичен Центар) „Амичи“ од Кочани со пригодна програма го одбележаа денешниот ден 26. Септември „Европскиот ден на јазиците“ кој годинава се реализираше под мотото „јазикот – мост кој поврзува“. Рецитали од различните јазици застапени во Европа и испишаните пораки на различни јазици беа дел од програмата….

СООПШТЕНИЕ ОД ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ ОД ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

Како новоназначен в.д директор на ОУ „Никола Карев“ сакам да ја информирам јавноста за настанатата ситуација. Иако не сакам да се навраќам години наназад и да ги коментирам непазарните цени кои превозникот Авто Атом ги има склучено со договор за јавна набавка по кој немилосрдно се богати на терет и штета првенствено на учениците, а…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани, Би сакале да ве известиме дека во периодот од 04-10 јули и во периодот од 07-13 август претставници од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани присуствуваа на транснационални состаноци и обуки кои се одржаа градот Лудбрег во Р.Хрватска и во градот Велење во Р.Словенија во Велење како дел од проектот „Virtual Reality based educational…

ТРАДИЦИОНАЛЕН КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАР „УЧЕНИЦИ ПРОТИВ ПРОФЕСОРИ“

ТРАДИЦИОНАЛЕН КОШАРКАРСКИ НАТПРЕВАР „УЧЕНИЦИ ПРОТИВ ПРОФЕСОРИ“

Во Вторник (17.05.2022 година) со почеток во 19:30 часот во салата „Сашо Лазарев – Чапо“ во Кочани во организација на младинските организации „Интеракт“ и “Единство“ ќе се одигра традиционалниот кошаркарски натпревар „Ученици против професори“ од СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани. Организаторите со погрижија да освен кошарка има други интересни содржини како што се најсилна рака…

ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ДОБИЈА 65 НОВИ ТАБЛЕТИ ЗА НАСТАВА

ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ДОБИЈА 65 НОВИ ТАБЛЕТИ ЗА НАСТАВА

Денеска градоначалникот на Општина Кочани изврши примопредавање на 65 таблети наменети за основните училишта од општината, во присуство на директори и вработени од училиштата. Распоредот и бројот на наменетите таблети е изготвен од страна на Министерството за образование и наука, согласно претходно доставените барања до МОН од страна на училиштата. Распределените таблети ќе се користат…

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“

Средното општинско училиште „Гошо Викентиев“ денеска го одбележа патрониот празник. По тој повод, свежо цвеќе на бистата на патронот положија делегации на Општина Кочани, училишна делегација, претставници на семејството Викентиеви и Сојузот на борците. Денеска, на училишниот патронен празник беа прогласени и најдобрите ученици на генерацијата од сите три струки. За ученик на генерацијата е…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЈА НАЈАВУВА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „МУЗИЧКА СРЕДА“

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЈА НАЈАВУВА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „МУЗИЧКА СРЕДА“

Почитувани ученици, родители, љубители на класичната музика, ООМУ „Ристо Јуруков“ Ви ја најавува манифестацијата МУЗИЧКА СРЕДА За таа прилика ООМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани Ве поканува на манифестацијата „МУЗИЧКА  СРЕДА“, која ќе се реализира преку концерти секоја среда од месеците Април и Мај и истата ќе се одржува во салата на „Мултикултурниот Центар“ во Кочани…

СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ ГО ПРОСЛАВИ ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ ГО ПРОСЛАВИ ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК

Во присуство на ученици и вработени од СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани, претставници од Локалната самоуправа на Кочани,и Сојузот на борците од НОВ,како и во присуство на дел од семејството на првоборецот Љупчо Сантов, денес на скромен и достоинствен начин беше одбележана 78 годишнината од загинувањето. По тој повод денес на бистите на Љупчо Сантов…

 • 1
 • 2