Ознака: загадување

КАКО ЈА ИСПРАТИВМЕ, ТАКА ЈА ДОЧЕКАВМЕ НОВАТА ГОДИНА

КАКО ЈА ИСПРАТИВМЕ, ТАКА ЈА ДОЧЕКАВМЕ НОВАТА ГОДИНА

Како што ја испративме, така и ја дочекавме новата година. Главната депонија никако да престане да чади па не е ни чудно што сите оние денес што заминаа кон Пониква мораа да поминат низ димна завеса која создаваше непријатен мирис и ги печеше очите. Сепак, се надеваме дека и овој проблем набргу ќе биде решен,…

ПО ТРИ ГОДИНИ ПАУЗА ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА ПОВТОРНО ПОЧНА ДА ЧАДИ

ПО ТРИ ГОДИНИ ПАУЗА ГЛАВНАТА ДЕПОНИЈА ПОВТОРНО ПОЧНА ДА ЧАДИ

Густ чад и непријатен мирис почувствуваа рекреативците кои утринава шетаа по патот кон „Гратче“. Причината за ова ненадејно загадување кое како густа магла беше во воздухот и од кое печеа очите е разгорувањето на главната депонија. Според фотографиите кои ги добивме главната депонија по три години повторно проработи, па сега освен загадувањето од јужната страна…

ИНСПЕКЦИСКИ СЛУЖБИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ НА ТЕРЕН ВО ТРАЈАНОВО ТРЛО ПО ПРИЈАВИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ОКОЛИНАТА

ИНСПЕКЦИСКИ СЛУЖБИ ОД ОПШТИНА КОЧАНИ НА ТЕРЕН ВО ТРАЈАНОВО ТРЛО ПО ПРИЈАВИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ОКОЛИНАТА

Поради енормното загадување за време на викендот, по констатираните состојби од надлежните служби и по пријавите на граѓаните, денеска инспекциските служби, претставници од МВР, претставници од невладините организации и локалните медиуми, излегоа на терен со увид и опомени кон населението на локацијата „Кај антената“, во наслебата Трајаново Трло, кои интензивно палат кабли, гуми, воедно сочинувајќи…

КОЧАНЧАНИ И ДЕНЕС СЕ ГУШАТ ВО  НЕЧИСТ ВОЗДУХ

КОЧАНЧАНИ И ДЕНЕС СЕ ГУШАТ ВО НЕЧИСТ ВОЗДУХ

Двете фотографии кои се направени денес во 16:10 часот јасно покажуваат дека кочанчани едноставно се гушат во нечист воздух. Многумина од населението  што беа излезени се пожалија дека дишењето им е отежнато а очите печат од нечистиот и загаден воздух. И додека преку социјалните мрежи луѓето се жалат на нечистиот и тешко воздуг за дишење,…

„ПЕЈПЕР МИЛ“ – КОЧАНСКИОТ ДЕЛ ОД ПЕКОЛОТ

„ПЕЈПЕР МИЛ“ – КОЧАНСКИОТ ДЕЛ ОД ПЕКОЛОТ

Што друго и да се напише за „Пејпер Мил“ веќе е повеќе пати напишано и  повеќепати прочитано. Очигледно е дека некој ги подржува сопствениците на фабриката па истите се однесуваат како тие да се газди на Кочани, град кој пред транзицијата беше еден од најчистите во целата тогашна држава а денес благодарение токму на „Пејпер…

СЕКОЈ ДЕН Е ТАКА КАЈ АНТЕНАТА

СЕКОЈ ДЕН Е ТАКА КАЈ АНТЕНАТА

Наш читател во моментот се нашол онаму каде можеби некој не сакале да се најде за да не го овековечи нивното неодговорно однесување ниту кон сограѓаните, ниту кон природата. Како што пишува „Секој ден поминувам на оваа релација и речиси секој ден иста слика. Кај антената секогаш е вака. Не знаеме што се пали, но…

ВРЕМЕ КОГА ОД НАЈЧИСТ, КОЧАНИ СТАНА НАЈЗАГАДЕН ГРАД

ВРЕМЕ КОГА ОД НАЈЧИСТ, КОЧАНИ СТАНА НАЈЗАГАДЕН ГРАД

Фотографиите кои утринава ни ги испрати наш читател ја отсликуваат реалноста на Кочани, град кој во лошото едноумие важеше за еден од најчистите градови во државата, а денес во убавиот плурализам за еден од најзагадените. Залудни се и пишувањата, залудни се и протестите кога некој „мува не го лази“ си тера тој како што замислил,…