БЕЗ ПРЕДАВАЊЕ НА ШТАФЕТАТА ЗГ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ГО ПРОСЛАВИ 25-ТИ МАЈ

мај 25, 2023
1 минути

Годинешното предавање на штафетата по повод 25-ти Мај која ЗГ „Јосип Броз Тито“ со години ја негуваше и ја направи една од традициите на Кочани не се одржа.

Денес само 3-4 возила украсени со знамињата на Југославија и на Македонија тргнаа од платото пред спомен домот „АСНОМ“ па преку улиците „Кеј на Револуцијата“, „Теодосија Паунов“, „Стево Теодосиевски“ и „Маршал Тито“.

Дали со прекинувањето на предавањето на штафетата се заврши една традиција допрва ќе видиме.

Кои се причините? и тоа наскоро ќе се разбере.

Но празникот 25-ти Мај кој со години се слави како „Ден на младоста“ и воедно роденден на Маршалот „Јосип Броз Тито“ не заслужи ваква прослава посебно од страна на неговите следбеници.

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ