УБАВА ВЕСТ – ПО НЕПОЛНИ ДВА ЧАСА ОД ОБЈАВАТА СЕ ЈАВИЛ СОПСТВЕНИКОТ НА ЗАГУБЕНИТЕ ПАРИ

јули 31, 2022
0 минути

По неполни два часа од објавата на нашиот портал дека наш сограѓанин нашол изгубени пари кај еден од банкоматите на „Тутунска банка“ се јави Миле Јанев човекот што ги нашол парите и не информираше дека лицето кое ги загубило парите му се јавило на  објавениот телефонскиот број.

Му кажал кое време, каде и колку била сумата, му оставил негови лични податоци и се договориле кога да му бидат предадени парите.

Миле Јанев и во овие „луди“ времиња покажа голема чесност онаква каква што го краси со години.

„Сношти отидов да извадам некој денар од банкоматот и кога погледнав не верував  во она што го видов. Одредена сума на пари некој изгубил. Стоев  некое време кај Тутунска Банка за да видам некој дали ќе наиде и ќе почне да бара каде му паднале парите. Како никој немаше си заминав и веднаш дојдов на идеја вам да ви се обратам за да поставите некоја објава. Беше доцна и затоа оставив за денес. Човекот ми се јави многу бргу откако вие објавивте. Знам чие е момчето и се договоривме утре да му ги дадам парите за кои од првиот момент знаев дека мораа да стигнат на вистинската адреса“ ни рече со тивок глас Миле Јанев добриот човек и по душа и по карактер.

Респект за мојот сограѓанин, респект за Миле Јанев

С. Ивановски