ВЕЛЕМАЈСТОРОТ ТРАЈКО НЕДЕВ ОДИГРА СИМУЛТАНКА ВО КОЧАНИ

Во Спорт
јануари 26, 2024
1 минути

Во новоотворените простории на Шаховскиот Клуб „Кочани“ денес Велемајсторот Трајко Недев одигра симултанка со кочанските шахисти.

Симултанката беше на 12 табли а по нејзиното завршување само еден шахист успеа да одигра реми, додека сите останати единаесет шахисти претрпеа порази.

Честа да му одзеде половина поен на велемајсторот Трајко Недев и припадна на Македонската шаховска надеж Јована Давиткова.

Убав начин за промоција на шахот во Кочани.

 

С.  Ивановски

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ