ВО НЕДЕЛА (17.10.2021 Г.) „ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021“

октомври 16, 2021
0 минути

За во Недела (17.10.2021 година се закажани „Локалните избори 2021“.

За еден од двајцата кандидати за градоначалник на Општина Кочани и за избор на 19 советници од поднесените 5 листи за советници со право на глас ќе можат да се произнесат 32.926 жители.

Денес веќе почна дистрибуцијата на избирачкиот материјал.

Ден пред редовните „Локални избори 2021“ болните и изнемоштените лица, како и позитивните на Ковид 19 и лицата кои се на издржување затворска казна ќе го остварат своето право на глас.

Како што сме информирани во текот на денешниот ден (сабота) и на денот на изборите лицата што имаат поднесено барање ќе ги добијат своите лични карти.

С. Ивановски