All Posts By Славчо Ивановски

НА ПРВИОТ КОНТРОЛЕН НАТПРЕВАР ВО КОЧАНИ, БЕЗ ПОБЕДНИК

По само пет одработени тренинзи денес играчите на „Осогово“ го одиграа и првиот контролен натпревар како дел од подготовките пред стартот на пролетниот дел од првенството во Трета Фудбалска Лига – Исток. По мошне лош терен за игра „Осогово“ и комбинираниот состав на „Работнички“ од Скопје одиграа 2:2 (1:1). Гостите беа тие кои го отворија…

ОФС КОЧАНИ ЗАКАЖА РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

ОФС Кочани за утре (Сабота) го закажа своетоРедовно Годишно Собрание. По поздравниот говор и отворањето на Собранието присутните делегати ќе дебатираат по овие точки: Усвојување на Деловникот за работа на Собранието; Избор на работни тела на Собранието; – избор на работно претседателство – избор на записничар; – избор на оверувачи на записникот; – избор на…

ПРВ ПОДГОТВИТЕЛЕН НАТПРЕВАР ЗА ГФК „ОСОГОВО“

По една седмица тренинзи играчите на ГФК „Осогово“ – Кочани утре (Сабота) ќе го одиграат и првиот контролен натпревар од неколкуте кои ги закажаа во пресрет на пролетниот дел од сезоната во Трета Фудбалска Лига – Исток. На стадионот „Никола Мантов“ со почето во 13:00 часот ќе се сретнат „Осогово“ и комбинираниот тим на „Работнички“…

НОВ ПРИСТАПЕН ПАТ ДО М.В. МАЏИРСКИ НИВИ

По барање на граѓаните од место викано Маџирски Ниви, Општина Кочани овозможи нов пристапен пат за полесен пристап со возила до нивните имоти. Овозможен е уште еден пристапен пат наменет за пешаци во областа Кочански Дол, на кој е извршено канализирање. Општина  Кочани

ИНОВАЦИЈА ИЛИ ВИСТИНСКО РЕШЕНИЕ?

Поставувањето на пластични столпчиња во близна на мостот кај Воени отсек наиде на различно размислување кај возачите но и кај останатите учесници во сообраќајот. Едни со критика дека тоа е само обична иновација со која се прави поголем сообраќањено метеж, а другите со спротивно мислење, дека решението е добро и дека така минувачите и возачите…

МВР: ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНА НА РЕГИСТАРСКИТЕ ТАБЛИЧКИ ВО РОК ОД ГОДИНА ДЕНА

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните и правните субјекти, односно сопствениците на возила, на обврската дека заклучно со 12.02.2024 мора да извршат промена на регистарските таблички со ознаката “МК“ со ознаката “NMK“. Имено, согласно член 27 став (1) алинеја 5 од Законот за возила („Службен весник на Република Македонија” бр. 140/08; 53/11; 123/12; 70/13;…

ПРИВЕДЕН КРАДЕЦ ОД КОЧАНИ, ОДЗЕМЕНОТО ВРАТЕНО НА СОПСТВЕНИКОТ

На 31.01.2023, по преземени мерки и активности, полициски службеници од ОВР Кочани го лишиле од слобода К.А.(47) од Кочани. Тој се сомничи дека сторил две кривични дела „тешка кражба“ на 30 и 31.01.2023, при што од два објекти во рамки на Општата болница Кочани одзел повеќе предмети. Одземените предмети биле пронајдени и вратени. По целосно…

ПРВО И ВТОРО МЕСТО ЗА ЈОВАНА ДАВИТКОВСКА И НИКОЛИА МАНЕВА НА ЛИКОВНИОТ КОНКУРС „ФЛОРА И ФАУНА“

Николиа Манева и Јована Давитковска се добитници на дипломи за освоени прво и второ место на ликовен конкурс на тема „Флора и Фауна” 2022 година организиран од Детски ликовен центар -Скопје. Првото место е за Јована Давитковска а второ место за Николиа Манева. И Јована Давитковска и Николиа Манева се активни членови на училиштето за…

ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕНА ПОСЕТЕНОСТ НА ПОНИКВА, ДПД – КОЧАНИ АСИСТИРА ВО СПРАВУВАЊЕ СО СООБРАЌАЈНИОТ МЕТЕЖ

Снежната покривка на Осоговските Планини по автоматизам го зголеми интересот кај љубителите на зимските спортови и на рекреативците да го посетат спортско-рекреативниот центар Пониква. Поради зголемената посетеност и поголемиот сообраќаен метеж во текот на изминатите викенди, членовите на Доброволното противпожарно друштво – Кочани активно асистираа на терен за непречено одвивање на сообраќајот, како и обезбедување…

ПОСТАВЕНИ НОВИ СЛИВНИ РЕШЕТКИ ЗА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Во изминатиот период интензивно се работеше на поставување нови сливни решетки на атмосферската канализација на повеќе локации во градот. На улицата „Страшо Ербапче“ поставени се две нови сливни решетки, една на местото каде се вкрстува улицата „Страшо Ербапче“ со улицата „Роза Петрова“, а една на местото каде се вкрстува со улицата „Мородвиска Епископија“. Нова сливна…