All Posts By Славчо Ивановски

УЧЕНИЦИ ОД ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРАНО НА ПОНИКВА, НО НЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОД КОЧАНИ

Како што ни пишува наш читател денес голем број на ученици од основните одделенија од повеќе градови на Македонија ја посетиле Пониква  која е покриена со дебела снежна покривка и на која дишењето на чистиот воздух е здравје и вистинскиот лек  за дечињата. „Денес е сабота а на Пониква има дебела снежна покривка но има…

СЕМЕЈНАТА ТРАДИЦИЈА НА СКИЈАЧКИТЕ ПАТЕКИ ПРОДОЛЖУВА

Она што пред повеќе д половина век го започна Никола Христов – Мице, сега го продолжува една од неговите ќерка Ратка Ефремова, со што семејната традиција за скијањето е сочувана. Никола Христов – Мице пред повеќе од половина век беше еден од најдобрите скијачи на Кочани а истовремено и планинар, еден од тројцата од Кочанската…

ВО НЕДЕЛА СТАРТУВА 6. ДЕТСКИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО САЛА „СВ..АТАНАСИЈ ВЕЛИКИ“ ВО ОРИЗАРИ

Утре  (Недела) во Спортската сала при ОУ „Крсте Петков Мисирков“ во населбата Оризари започнува традиционалниот 6. Детски Фудбалски турнир во сала „Св. Атанасиј Велики“. На турнирот ќе учествуваат екипите на ГФК „Осогово“ (Кочани), ФК „Фудбал Старс“ (Кочани), ГФК „Неготино“ (Неготино) и домаќинот воедно и организаторот на турнирот „Фудбалска Академија  Младост Тошев“ (Оризари). Турнирот на кој…

ДИРЕКТОР НА СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ – ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЗАВРШЕНИТЕ ПРОЕКТИ ВО ПРВАТА ГОДИНА ОД МАНДАТОТ

Почитувани, Функцијата директор на СОУ „Гошо Викентиев“ ја извршувам од декември 2021 година. Во моментот кога стапив на функција, училиштето го затекнав во доста лоша состојба настаната при пропуст на изведувачот, кој во тој момент извршуваше промена на кровниот покривач на дел од училиштето во лоши временски услови, кога беше поплавена училишната зграда. Од тие…

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ЦРВЕН КРСТ – КОЧАНИ, СОБРАНИ 39 КРВНИ ЕДИНИЦИ

Општинската организација на Црвен крст – Кочани денеска ја реализираше предвидената граѓанска крводарителска акција за месец јануари. На редовната крводарителска акцијата крв даруваа 39  дарители од кои 17 лица до 30 годишна возраст и четири првократни крводарители. „Акцијата е прва што се спроведува во просториите на Црвен крст Кочани во 2023 година, а втора во…

ПАПАЗОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БОРАЧИТЕ НА „СПАРТАК“ НА КОЈА БЕШЕ ПРЕТСТАВЕН НОВИОТ ЧЛЕН РАСУЛ ШАПИЕВ

Вчера, градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов во општинската сала оствари средба со борачите на БК „Спартак“ од Кочани и новиот член на „Спартак“, Расул Шапиев кој потекнува од школата за борење Махачкала (Дaгестан), Русија. Освен новиот член Расул Шапиев во делегацијата борачи од Русија и Украина кои настапуваат во македонските клубови присутни беа и…

ГФК „ОСОГОВО“ СТАРТУВА ВО НЕДЕЛА ВО 14:00 ЧАСОТ

Првата прозивка со која ќе стартуваат зимските подготовки чефот на Стручниот штаб на ГФК „Осогово“ Ефтим Аксентиев ја закажа за во Недела со почеток цо 14:00 часот. Токму тогаш ќе бидат соопштени имињата на неколкуте играчи кои се планира да бидат ангажирани како и имињата на играчите кои нема да ги бранат боите на „Осогово“…

БК „СПАРТАК“ ГО ПРЕСТАВИ РАСУЛ ШАПИЕВ НОВИОТ ЧЛЕН НА КЛУБОТ

Во присуство на членовите на Стручниот штаб и младите борачи на БК „Спартак“ од Кочани, денес во салата на клубот беше претставен новиот член на „Спартак“, Русинот Расул Шапиев кој веќе имаше дебитантски настап за кочанскиот клуб на Изборното првенство во слободен стил кое минатиот викенд се одржа во Скопје. Инаку Шапиев потекнува од најдобрата…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ – ЗАМЕНА НА СЛИВНИ РЕШЕТКИ

Почитувани учесници во сообраќајот, Ве известуваме дека во тек се градежните активности, односно замената на старите сливни решетки на атмосферска канализација на улица „Страшо Ербапче“ на местото каде што се вкрстува со улицата „Роза Петрова“. Во интерес на безбедно и брзо завршување на патната инфраструктура потребно е почитување на сообраќајната сигнализација, затоа замолуваме за намалена…

КЈП „ВОДОВОД“ – КОЧАНИ: И З В Е С Т У В А Њ Е

Врз основа на член 76 став (1) од Законот за минерални суровини (Службен Весник на Република Македонија бр. 136/12,25/13,93/13,44/14,160/14,129/15,39/16,53/16,120/16,189/16и 7/19), Владата на Република Северна Македонија, на седницата одржана на 28 јануари 2020 година донесе Тарифник за утврдување на висината на надоместоците за издавање на дозволи и концесии за вршење детални геолошки истражувања и концесии за…