Политика

ШТО ВЕТУВАШЕ А ШТО СРАБОТИ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ БОРЧО КОЦЕВ?

ШТО ВЕТУВАШЕ А ШТО СРАБОТИ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ЗРНОВЦИ БОРЧО КОЦЕВ?

Почитувани, Она по што ќе бидат запаметени првите 100 дена од изборот на Борчо Коцев за градоначалник на Општина Зрновци се лажните ветувања. Освен партиските вработувања главна карактеристика во првите 100дена на градоначалникот се и лажните ветувања. Ниту еден проект од неговата програма не е започнат, а ниту има навидум реализација. Мостот “Синиша Стоилов” уште…

ОО СДСМ – КОЧАНИ: КОИ СЕ (НЕ) ОСТВАРУВАЊАТА ОД РАБОТЕЊЕТО НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА НА ЧЕЛО СО ПАПАЗОВ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА?

ОО СДСМ – КОЧАНИ: КОИ СЕ (НЕ) ОСТВАРУВАЊАТА ОД РАБОТЕЊЕТО НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА НА ЧЕЛО СО ПАПАЗОВ ВО ПРВИТЕ 100 ДЕНА?

Почитувани сограѓани, По првите 100 дена од стапувањето на функцијата градоначалник немаме никаква првична анализа со која би се презентирала работата на Љупчо Папазов на кочанската јавност. Секој би се запрашал – зошто?! Колку и да се трудат да манипулираат, вистината е една и единствена – немаат ништо што да кажат затоа што во првите…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Државата продолжува да се грижи за земјоделците Почитувани сограѓани, Владата на Република Северна Македонија деновиве обезбеди парична помош на сите земјоделци чии посеви беа оштетени од поплавите кои ја зафатија нашата општина во август 2020-та година. Со 224-те поднесени барања се опфатени правни и физички лица чии оштетени градинарски култури опфаќаат површина од над 100…

ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ИЛИ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТ И НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ЗА НАВРЕДА

ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ИЛИ ТУЖБА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ОДГОВОРНОСТ И НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ЗА НАВРЕДА

По упатените навреди на 6-тата седница на Советот на Општина кочани и повторените на нејзиното продолжување, советникот Венко Крстевски избран од група граѓани, упати јавно барање до неговиот колега Васе Алексов од ВМРО ДПМНЕ во кое бара тој јавно да му се извини. Во барањето се вели; „Почитуван, на 6-тата седница на Советот на Општина…

ОПОЗИЦИСКАТА ГРУПА ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА

ОПОЗИЦИСКАТА ГРУПА ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА

Опозициската група на коалицијата предводена од СДСМ во Советот на Општина Кочани, заедно со советникот Венко Крстевски, избран од група граѓани, попладнево ја напуштија работата на шестата редовна седница, што се  одвиваше во тензична атмосфера. Причина за таквата постапка беше оценката дека е нарушена правната процедура за точка од дневниот ред на која имаше изземање…

ТУРСКИОТ АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

ТУРСКИОТ АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА КОЧАНИ

Денеска градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов одржа работен состанок со турскиот амбасадор во Република С. Македонија, Хасан Мехмет Секизќок. На работната средба во просториите на општинската зграда најпрвин беа презентирани потенцијалите на Општина Кочани, културните наследства и опциите за проекти за напредок кои можат да бидат финансирани од Турската агенција за соработка и координација…

ПО ДЕСЕТАТА ТОЧКА ПРЕКИНАТА  ШЕСТАТА  РЕДОВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ПО ДЕСЕТАТА ТОЧКА ПРЕКИНАТА ШЕСТАТА РЕДОВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Советот на Општина Кочани денеска ја започна шестата редовна седница. Од предложениот дневен ред со 33 точки, советниците работеа по десет точки, по што претседателот Лазо Митев закажа продолжение за в петок, на 4 февруари. Советот ги усвои информацијата за чистењето на одводните канали и речните корита на подрачјето на општина Кочани во 2021 година…

НА 31 ЈАНУАРИ СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ ЈА ОДРЖИ ШЕСТАТА СЕДНИЦА

НА 31 ЈАНУАРИ СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ ЈА ОДРЖИ ШЕСТАТА СЕДНИЦА

В понеделник, на 31 јануари 2022 година, во салата на Мултикултурниот центар- Кочани, Советот на Општина Кочани ќе ја одржи шестата редовна седница, на чиј предлог-дневен ред се наоѓаат следниве 32 точки: Предлог-планови за запишување на ученици во прва година во  општинските средни училишта „Љупчо Сантов“ и „Гошо Викентиев“ во учебната 2022/23 година Давање согласност на…

ФОРМИРАН ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ФОРМИРАН ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Локалното собрание на млади на Општина Кочани во соработка со Општина Кочани, по распишаниот јавен повик за членство во Младинскиот совет на Општина Кочани, во просториите на Мултикултурниот центар одржа седница на која беа избрани членовите на Локалниот младински совет. Номинираните кандидати на самата седница кратко им се претставија на делегатите од Локалното собрание на млади…

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ, РЕАКЦИЈА НА ДЕМАНТОТ НА СОВЕТНИКОТ ВАСЕ АЛЕКСОВ – ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ!

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ, РЕАКЦИЈА НА ДЕМАНТОТ НА СОВЕТНИКОТ ВАСЕ АЛЕКСОВ – ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ!

Почитувани сограѓани, Најтранспарентно укажуваме и повикуваме на одговорност, а советникот Ване Алексов не само што сам си се пронаоѓа во приказната, туку и продолжува да ја манипулира цела кочанска јавност изнесувајќи неточни информации. Човек не треба да е стручен за да отвори и согледа информации достапни за сите, ама очигледно нè потценуваат сите нас надевајќи…