СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ФА „ЉУПЧО САНТОВ“ НА ДЕТСКИОТ ЕТНОФЕСТИВАЛ ВО ХАСКОВО – БУГАРИЈА

јуни 5, 2023
0 минути

Од 30 мај до 2 јуни, Фолклорниот ансамбл „Љупчо Сантов“ од Оризари учествуваше на 20. Меѓународен детски етнофестивал „Децата на Балканите – со духовност во Европа“.

На овој фестивал што се одржа во Општина Минерални Бањи, Хасково, Бугарија, ФА „Љупчо Сантов“ ја освои специјалната награда.

Општина  Кочани

КОМЕНТАРИТЕ  СО  НАВРЕДЛИВА  СОДРЖИНА  И  ВУЛГАРНОСТИ  ЌЕ  БИДАТ  ИЗБРИШАНИ