Ознака: чешиново

ЌЕ ОСТАНЕ ЛИ ОПШТИНА „ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО“ БЕЗ ТРЕТОЛИГАШКИ ФУДБАЛ?

ЌЕ ОСТАНЕ ЛИ ОПШТИНА „ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО“ БЕЗ ТРЕТОЛИГАШКИ ФУДБАЛ?

Финансиската криза затропа на вратата на третолигашот „Академија Чешиново-Облешево“ единствениот активен клуб од општина Чешиново-Облешево кој моментно се натпреварува во Трета Фудбалска Лига – Исток. Од клубот се надеваат сепак дека советниците на следната седница на Советот на Општина Чешиново-Облешево ќе соберат сили, ќе ги надминат личните предрасуди и ќе издвојат средства за да клубот…

ТУРНИР НА КОЈ СИТЕ БЕА ПОБЕДНИЦИ – ПОБЕДИ ДРУГАРСТВОТО И ДРУЖЕЊЕТО

ТУРНИР НА КОЈ СИТЕ БЕА ПОБЕДНИЦИ – ПОБЕДИ ДРУГАРСТВОТО И ДРУЖЕЊЕТО

По повод 8. Септември, денот на независноста на Република Македонија а воедно и првиот јубилеј, една година постоење на Фудбалската Академија „Чешиново – Облешево“ во организација на клубот славеник, на теренот во Чешиново се одржа Фудбалски турнир за млади категории. На турнирот на кој учествуваа пет екипи ГФК „Осогово“ (Кочани), „Фудбал старс“ (Кочани), „Академија Постолов-Пандев“…

ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА АКАДЕМИЈА „ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО“

ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА АКАДЕМИЈА „ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО“

По повод една година од своето постоење како и денот на независноста на Република Македонија, Академија „Чешиново-Облешево“ организира еднодневен фудбалски турнир. Турнирот ќе се одржи на фудбалскиот терен во Чешиново а на истиот ќе учествуваат: ГФК „Осогово“ (Кочани), „Фудбал старс“ (Кочани), „Академија Постолов-Пандев“ (Штип), „Брегалница (Штип) и домаќинот, организаторот на турнирот Академија „Чешиново-Облешево“. На трите…

СООПШТЕНИЕ НА ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

СООПШТЕНИЕ НА ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Почитувани сограѓани , Изборните лаги на ВМРО ДПМНЕ  на локално ниво од ден на ден се повеќе излегуваат на виделина . Имено ВМРО ДПМНЕ и градоначалникот Далибор Ангелов се веќе 9 месеци власт , а немаат почнато ниту еден од ветените проекти . Но, доколку ги ставиме розевите наочари што ги носи локалната власт на…

ВО САБОТА ЗАПОЧНУВА  50 ИЗДАНИЕ НА ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ, „ЧЕШИНОВО 2022“

ВО САБОТА ЗАПОЧНУВА 50 ИЗДАНИЕ НА ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ, „ЧЕШИНОВО 2022“

Во Сабота  (09.07.2022 година) со почеток во 18:00 часот закажан е почетокот на годинешното јубилејно 50 издание на Илинденските Спортски Игри, „Чешиново 2022“. За годинешниот турнир несомнено еден од најстарите можеби и на Балканот своето учество го имаат пријавено 14 екипи од кои во групите „1“ и „4“ ќе учествуваат по четири екипи, додека во…

ОДРЕДЕНИ ГРУПИТЕ ЗА 50 ИЗДАНИЕ НА „ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ ЧЕШИНОВО 2022“

ОДРЕДЕНИ ГРУПИТЕ ЗА 50 ИЗДАНИЕ НА „ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ ЧЕШИНОВО 2022“

Дванаесет екипи ќе се борат за победничкиот пехар на годинешното јубилејно 50 издание на „Илинденски Спортски Игри – Чешиново 2022“. Во сите четири групи се најдоа по три екипи со тоа што групата „4“ ја сочинуваат три младински екипи за играчи родени 2003, 2004 и 2005 година. Група  „1“  –  Чифлик, Бање, Крупиште Група  „2“ …

ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ „ЧЕШИНОВО 2022“ – 50 ИЗДАНИЕ

ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ „ЧЕШИНОВО 2022“ – 50 ИЗДАНИЕ

Како што не информираат од Организациониот одбор на Илинденските Спортски Игри  „Чешиново 2022“, Општина  Чешиново-Облешево,  во периодот од 09. Јули до 02 Август го организира 50 јубилејно издание на Илинденските Спортски Игри. Пријавувањето на фудбалските екипи е во тек и истото ќе трае до 25 Јуни. Наградниот фонд за освоено прво место изнесува 80.000,00 денари…

РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

РЕАКЦИЈА НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Почитувани OO на СДСМ Чешиново – Облешево, Очигледни се Вашите обиди за манипулирање со населението, не повикувате и барате одговор за објава за проект – Детско игралиште со реквизити и опрема во која јасно е наведено дека на 16.05.2022год., е потпишан Договорот за примопредавање на донација. За Ваше запознавање со цел да не дозволиме се…

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО, ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ФУНКЦИЈАТА ПРЕТСЕДАТЕЛ

ОК НА ВМРО ДПМНЕ – ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО, ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА ФУНКЦИЈАТА ПРЕТСЕДАТЕЛ

На вчерашниот состанок на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Чешиново Облешево, во присуство на голем број членови и симпатизери, на пригоден начин се изврши примопредавање на функцијата претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Чешиново Облешево. Досегашниот претседател и актуелен градоначалник на општина Чешиново Облешево Далибор Ангелов, се осврна на досегашното успешно работење и му посака плодна и успешна…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

СООПШТЕНИЕ ОД ОО СДСМ ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО

Локалната власт на ВМРО ДПМНЕ во Чешиново-Облешево никако да се разбуди од зимскиот сон. Поминаа 7 месеци од превземањето на локалната власт, а градоначалникот Далибор Ангелов и раководството на ВМРО ДПМНЕ  не се појавуват во јавност. Апатијата на ВМРО ДПМНЕ  оди до таму што не само што не ги реализираат ветените проекти пред изборите туку…