Ознака: контејнери

ГРАЃАНСКА РЕАКЦИЈАА ЗА БУЧАВАТА ПРИ ПРАЗНЕЊЕ НА КОНТЕЈНЕРИТЕ

ГРАЃАНСКА РЕАКЦИЈАА ЗА БУЧАВАТА ПРИ ПРАЗНЕЊЕ НА КОНТЕЈНЕРИТЕ

Жителите на Кочани револтирани од бучавата што се создава при празнење на контејнерите особено во раните утрински часови со писмено обраќање, се со цел да го свртат вниманието на одговорните во КЈП „Водовод“ кои се надеваат дека ќе преземат нешто. „Почитуван уредник на интерет порталот Комарец, повод за да ја напишам оваа порака ми даде…

ЖИТЕЛИТЕ ОД „КУЛАТА“ НЕ ДЕМАНТИРАА

ЖИТЕЛИТЕ ОД „КУЛАТА“ НЕ ДЕМАНТИРАА

Неполни 24 часа по објавата дека совеста кај населението почнала да работи кога е во прашање чистата животна средина и дека подземните контејнери се користат како што треба, со само една фотографија ни стигна демант. Имено фотографијата е направена во петокот околу 7 часот и на неа јасно се гледа дека контејнерите не се користени…

АПЕЛИТЕ КОН НАСЛЕНИЕТО ПОЧНАА ДА ГИ ДАВАТ ПРВИТЕ РЕЗУЛТАТИ

АПЕЛИТЕ КОН НАСЛЕНИЕТО ПОЧНАА ДА ГИ ДАВАТ ПРВИТЕ РЕЗУЛТАТИ

Веќе неколку дена околината кај поставените подземни контејнери си личи онака како што треба, апелите кон населението почнаа да ги дават посакуваните резултати. Околу контејнерите нема расфрлано смет како што беше во првите месец дена од нивното поставување. Е сега дали причината се само апелите или и грижата на дел од населението кое живее во…

СТАВЕНИ ВО ФУНКЦИЈА ДЕЛ ОД ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ ВО КОЧАНИ

СТАВЕНИ ВО ФУНКЦИЈА ДЕЛ ОД ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ ВО КОЧАНИ

На три од петте предвидени локации во централното градско подрачје на Кочани се ставени во функција подземните контејнери за хартија, пластика и комунален отпад. Граѓаните веќе можат да го селектираат отпадот на две локации во Трговскиот центар и кај новиот станбен комплекс на улицата „Стево Теодосиевски“, со што  досегашното депонирање на отпадот на јавните површини…

ДОНЕСЕНИ ПРВИТЕ ПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ, НАЈАВЕНО ПОСТАВУВАЊЕ ОД СЛЕДНАТА СЕДМИЦА

ДОНЕСЕНИ ПРВИТЕ ПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ, НАЈАВЕНО ПОСТАВУВАЊЕ ОД СЛЕДНАТА СЕДМИЦА

Во пресрет на викендот беа донесени првите подземни контејнери, кои според најавите ќе бидат поставени на пет локации во централното градско подрачје. Засега четирите локации се околу Градскиот Трговски Центар а петтата е зад објектот пошта. Целта на овој проект е на самиот почеток да се започне со селектирањето на отпадните материјали кај станбените објекти…