Ознака: парк

ЗАПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА СПОМЕНИКОТ НА „ВИЛИНСКО КОЊЧЕ“

ЗАПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА СПОМЕНИКОТ НА „ВИЛИНСКО КОЊЧЕ“

Започнаа активностите за поставување на долго очекуваниот споменик во „Паркот на Револуцијата“. Споменикот претставува метална реплика на вилинско коњче со метални крилја исполнети со витраж, висок е околу 5 метри а широк околу 3,5 метри. Во разговор со одговорните лица и донаторите, кои присуствуваат на поставувањето, дознаваме дека работите ќе траат 3 дена до целосно…

АРХИТЕКТОТ ШТО ГО ПОСТАВИ ЈАВНИОТ ТОАЛЕТ ВО ПАРКОТ, ГО НАПРАВИ НАЈГОЛЕМОТО РУГЛО ВО ГРАДОТ

АРХИТЕКТОТ ШТО ГО ПОСТАВИ ЈАВНИОТ ТОАЛЕТ ВО ПАРКОТ, ГО НАПРАВИ НАЈГОЛЕМОТО РУГЛО ВО ГРАДОТ

Едно од нај контроверзните решенија што се направи при реконструкцијата на „Паркот на Револуцијата“ е поставениот јавен тоалет веднаш зад дислоцираните споменици на Љупчо Сантов и Раде Кратовче. Читателите сигурно се сеќаваат на нашата реакција во која образложивме дека искусни и пензионирани архитекти и градежни инженери отворено зборуваа дека тоа е едно од најлошите решенија….

А П Е Л

А П Е Л

Општина  Кочани упатува апел до сите заинтересирани фирми да се вклучат финансиски во збогатување на културно-уметничката програма по повод велигденските празнувања под мотото „Сподели радост. Оваа година Општина Кочани за прв пат во соработка со бизнис секторот овозможува поинакво одбележување на претстојните Велигденски празнувања под мотото „Сподели радост“. Одбележувањето ќе се случи во Градскиот парк…

ДЕЧИЊАТА ОД ПДГ „АМИЧИ“ И ХОРОТ ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ДЕЛ ОД ЗАВРШНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВОГОДИШЕН БАЗАР“

ДЕЧИЊАТА ОД ПДГ „АМИЧИ“ И ХОРОТ ОД ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ДЕЛ ОД ЗАВРШНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „НОВОГОДИШЕН БАЗАР“

Распеаните и насмевнати дечиња од ПДГ „Амичи“ од Кочани заедно со хорот од ООУ „Никола Карев“ од Кочани денес беа дел од завршната културно-забавна програма која во склопот на годинешниот манифестација „Новогодишен базар“ се одржа во „Паркот на Револуцијата“. Дечињата им пееја, им се смееја и им мавтаа рачиња на сите оние кои што по…

СО ДОБРА МУЗИКА И ЗАБАВА ОРГАНИЗИРАН ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

СО ДОБРА МУЗИКА И ЗАБАВА ОРГАНИЗИРАН ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

Благодарение на предлогот на советникот Венко Крстевски кој подоцна беше подржан од сите советници, дел од кочанчани ќе можат да ја поминат највеселата ноќ во „Паркот на Револуцијата“ Дочекот ќе биде како дел од програмата „Новогодишен базар“ а истата ќе започне во 20:00 часот и ќе трае се до 02:00 часот, време во кое ќе…

ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА ВО „ПАРКОТ НА РЕВОЛУЦИЈАТА“

На 23. седница на Советот на Општина Кочани советникот Венко Крстевски побара продолжување на работното време за време на Новогодишната ноќ, на киосците во „Паркот на Револуцијата“. Како што истакна од говорницата повеќе наши граѓани не се во можност да отпатуваат некаде на страна или да посетат некој од угостителските објекти за време на „највеселата…

ЗА НЕКОИ МОЖЕБИ НЕ ИЗГЛЕДА ДОБРО, АМА ЗА НЕКОИ ДА

ЗА НЕКОИ МОЖЕБИ НЕ ИЗГЛЕДА ДОБРО, АМА ЗА НЕКОИ ДА

Штотуку добивме неколку фотографии од „Паркот на Револуцијата“ во Кочани од наш сограѓанин кој во потпис на фотографиите вели: „Можеби за некoгo нашиот парк сега пред новогодишната ноќ не изгледа добро, но за нас останатите што сме во Кочани и што ќе останеме овде за новогодишната ноќ ни е убав. Еве вечерва на радост на…

СКРОМНО А ПРЕКРАСНО

СКРОМНО А ПРЕКРАСНО

Со поставувањето на новогодишната елка и некои други додатоци од вечерва „Паркот на Револуцијата“ во Кочани изгледа прекрасно. Без некое расфрлање со некои нови украси и вака поставено, едноставно скромно но навистина убаво. Да се надеваме дека овој дел од градот ќе заживее за Новогодишните и Божиќните празници каде граѓаните навистина ќе се чувствуваат убаво….

ОПШТИНА КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ОПШТИНА КОЧАНИ ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Денеска, во Градскиот парк во Кочани, со културно-забавна програма, Општина Кочани го одбележа 3 Декември, меѓународниот ден на лицата со попреченост. Како учесници во програмските содржини и како посетители на настанот се вклучија и  ученици со попреченост, инклузирани во наставата во основните училишта, ученици од специјалната паралелка во ОУ „Малина Попиванова“ во Кочани, лица штитеници…

ПРОБНОТО МАШИНСКО ЧИСТЕЊЕ НА ДЕЛОВИ ОД ГРАДСКИОТ ПАРК – УСПЕШНО

ПРОБНОТО МАШИНСКО ЧИСТЕЊЕ НА ДЕЛОВИ ОД ГРАДСКИОТ ПАРК – УСПЕШНО

Делови од Градскиот парк пробно беа чистени со вода под висок притисок. Стручните служби од Општина Кочани известуваат дека машинското чистење со воден притисок во Градскиот парк се покажа успешно, за разлика од претходно користените машини за чистење на гранитните плочки во Трговскиот центар. Пробно беа исчистени чистеа делови од Детското игралиште во Градскиот парк,…

 • 1
 • 2