Ознака: пензионери

ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА ПРОТЕСТ НА 6-ТИ СЕПТЕМВРИ, ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА ПРОТЕСТ НА 6-ТИ СЕПТЕМВРИ, ВО ГРАДСКИОТ ПАРК

Членовите на Иницијативниот одбор на пензионерите кои протестираат и бараат линеарно зголемување на пензиите и утврдување минимална пензија, денеска одржаа состанок на кој беа информирани за средбата на претставниците на ИО од општините во државата, која се одржа во Велес и договорените активности, се до генералниот протест на 20 септември во Скопје. На состанокот беше…

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПОВТОРНО ИЗЛЕГОА НА ПРОТЕСТ, НЕ ОТСТАПУВААТ ОД СВОИТЕ БАРАЊА

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ПОВТОРНО ИЗЛЕГОА НА ПРОТЕСТ, НЕ ОТСТАПУВААТ ОД СВОИТЕ БАРАЊА

И денес пензионерите, членови на Здружението на пензионери на Општина кочани излегоа на мирен протест. Тие не отстапуваат од своите барања за линеарно зголемување  на пензиите од 3.500,00 денари. Протестот започна во „Паркот на Револуцијата“ во Кочани од каде насобраните пензионери се упатија пред Фондот на здравство каде на мирен начин ги потврдија своите барања….

СООПШТЕНИЕ НА ИО НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ НА ИО НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА КОЧАНИ

Членовите на иницијативниот одбор на пензионерите од Кочани, незадоволни од ниските пензии, денеска одржаа состанок, на кој се договорени активностите кои ќе бидат преземани во наредниот период. Поддржувајќи ги веќе утврдените барања за линеарно зголемување на пензиите во износ од 3.500 денари и определување минимална пензија од 300 евра, членовите на иницијативниот одбор договорија: На…

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД КОЧАНИ МАСОВНО ИЗЛЕГОА НА УЛИЦА И ГО ОДРЖАА НАЈАВЕНИОТ ПРОТЕСТ

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД КОЧАНИ МАСОВНО ИЗЛЕГОА НА УЛИЦА И ГО ОДРЖАА НАЈАВЕНИОТ ПРОТЕСТ

Пензионерите од Кочани го одржала најавениот протест. Онака како и што во текот на вчерашниот ден беше договорено голем број на пензионери се собраа во „Паркот на револуцијата“ од каде се упатија до седиштето на Здружението на пензионери на општина кочани. Пензионерите јавно ја подржаа иницијативата за линеарно покачување на пензиите за 3.500,00 денари а…

ДОГОВОРЕН ПРОТЕСТЕН МАРШ ЗА ПЕТОК ВО 10 ЧАСОТ, ОД ПАРКОТ ДО ЗП КОЧАНИ

ДОГОВОРЕН ПРОТЕСТЕН МАРШ ЗА ПЕТОК ВО 10 ЧАСОТ, ОД ПАРКОТ ДО ЗП КОЧАНИ

Членовите на иницијативниот одбор за линеарно зголемување на пензиите во износ од 3.600 денари, денеска одржаа консултативен состанок, на кој се договорени активностите поврзани со протестите на локални ниво и генералниот протест закажан за 14 август во Скопје. Претставниците на кочанските пензионери во меѓувреме одржаа состанок со иницијаторите на петочниот протест, заради координација на активностите…

ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР ОДЛУЧИ ПРИСУСТВО НА ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ ЗА ЛИНЕАРНО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ

ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР ОДЛУЧИ ПРИСУСТВО НА ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ ЗА ЛИНЕАРНО ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ

Иницијативниот Одбор на Здружението на пензионери на Општина Кочани за линеарно покачување на пензиите одржа ,состанок на кој беа договорени следните активности. Како прва приоритетна активност која едногласно беше прифатена е присуство на пензионерите од Општина Кочани на закажаниот заеднички протест на сите пензионерски друштва од Македонија кој треба да се одржи на 14 Август…

И ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА КОЧАНИ СЕ ПРИДРУЖИЈА НА ПРОТЕСТОТ ЗА ЛИНЕАРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ

И ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА КОЧАНИ СЕ ПРИДРУЖИЈА НА ПРОТЕСТОТ ЗА ЛИНЕАРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ

На пензионерите од Прилеп кои во текот на вчерашниот ден први излегоа на протест поради малиот процент на зголемување на пензиите денес им се придружија и пензионерите од повеќето општини во републиката меѓу кои и пензионерите од Општина Кочани. На мирниот протест што денес се одржа во и пред просториите на Здружението на пензионери на…

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

Во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани денес се одржа 21-та Регионална ревија на песни, музика и игри на пензионерите од Источниот регион. Домаќин беше Здружението на пензионери од Кочани, а освен домаќините настапија и пензионерите од Здруженијата на пензионери од Берово, Делчево, Македонска Каменица, Виница и Пехчево.   Ревијата се организира во рамките на…

ЈЕЛИЦА ЗАФИРОВА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ НА КОЧАНИ

ЈЕЛИЦА ЗАФИРОВА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ НА КОЧАНИ

На  Изборно Собрание на Здружението на Пензионери – Кочани за нов претседател со мандат од четири години е избрана Јелица Зафирова. Зафирова доаѓа на местото на досегашниот претседател Ѓорѓи Серафимов кој на оваа функција се наоѓаше од 2008 година. На Изборното Собрание присуствуваа делегатите од петнаесетте ограноци чиј пак избор беше завршен до 15 Март…

НА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ ОД МЗ „МИЛАН ЗЕЧАР“ НЕ ИМ БИЛ ДОЗВОЛЕН ВЛЕЗ ВО НИВНИОТ КЛУБ

НА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ ОД МЗ „МИЛАН ЗЕЧАР“ НЕ ИМ БИЛ ДОЗВОЛЕН ВЛЕЗ ВО НИВНИОТ КЛУБ

Револтирани пензионерки вечерва ни испратија допис во кој обвинуваат за дискриминација во Пензионерскиот клуб во МЗ „Милан Зечар“ на улицата „Охридска“. Како што појаснуваат денес не им било дозволено влегување во пензионерскиот клуб во нивната месна заедница од необјаснети причини. „Вечерва од непознати причини не ни се дозволи да се собереме ние жените пензионерки во…

 • 1
 • 2