Ознака: пензионери

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

ВО КОЧАНИ ОДРЖАНА 21-ТА РЕГИОНАЛНА РЕВИЈА НА ПЕСНИ, МУЗИКА И ИГРИ НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ИСТОЧНИОТ РЕГИОН

Во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочани денес се одржа 21-та Регионална ревија на песни, музика и игри на пензионерите од Источниот регион. Домаќин беше Здружението на пензионери од Кочани, а освен домаќините настапија и пензионерите од Здруженијата на пензионери од Берово, Делчево, Македонска Каменица, Виница и Пехчево.   Ревијата се организира во рамките на…

ЈЕЛИЦА ЗАФИРОВА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ НА КОЧАНИ

ЈЕЛИЦА ЗАФИРОВА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ НА КОЧАНИ

На  Изборно Собрание на Здружението на Пензионери – Кочани за нов претседател со мандат од четири години е избрана Јелица Зафирова. Зафирова доаѓа на местото на досегашниот претседател Ѓорѓи Серафимов кој на оваа функција се наоѓаше од 2008 година. На Изборното Собрание присуствуваа делегатите од петнаесетте ограноци чиј пак избор беше завршен до 15 Март…

НА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ ОД МЗ „МИЛАН ЗЕЧАР“ НЕ ИМ БИЛ ДОЗВОЛЕН ВЛЕЗ ВО НИВНИОТ КЛУБ

НА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ ОД МЗ „МИЛАН ЗЕЧАР“ НЕ ИМ БИЛ ДОЗВОЛЕН ВЛЕЗ ВО НИВНИОТ КЛУБ

Револтирани пензионерки вечерва ни испратија допис во кој обвинуваат за дискриминација во Пензионерскиот клуб во МЗ „Милан Зечар“ на улицата „Охридска“. Како што појаснуваат денес не им било дозволено влегување во пензионерскиот клуб во нивната месна заедница од необјаснети причини. „Вечерва од непознати причини не ни се дозволи да се собереме ние жените пензионерки во…

НИТУ ЛОШОТО ВРЕМЕ НЕ ГО СПРЕЧИ ДРУЖЕЊЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА ПОНИКВА

НИТУ ЛОШОТО ВРЕМЕ НЕ ГО СПРЕЧИ ДРУЖЕЊЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ НА ПОНИКВА

По облачно време повремено проследено со дожд  на падините на Осоговските планини на „Пониква“ во организација на Здружението на пензионери на Општина Кочани се одржа 14. Републички Собир на пензионери на Македонија. Околу илјада пензионери од повеќе од дваесет здруженија од Македонија дојдоа на Собирот, а прв ги поздрави Претседателот на Здружението на пензионери од…

ВО САБОТА 13. ИЗДАНИЕ, РЕПУБЛИЧКИ СОБИР НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

ВО САБОТА 13. ИЗДАНИЕ, РЕПУБЛИЧКИ СОБИР НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА

Во организација на Здружението на Пензионери на Општина Кочани, во Сабота на падините на Осоговските планини, поточно во Планинарскиот туристички спортски центар „Пониква“ ќе се одржи 13. издание, „Републички Собир на пензионерите од Македонија“. Почетокот на манифестацијата е закажан за во 11:00 часот кога на присутните ќе им се најпрвин обрати домаќинот, односно претставник на…

ПОВЕЌЕ ОД 760 КОЧАНСКИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СЕМЕЈСТВА ОСТАНАА БЕЗ ОГРЕВНО ДРВО

ПОВЕЌЕ ОД 760 КОЧАНСКИ ПЕНЗИОНЕРСКИ СЕМЕЈСТВА ОСТАНАА БЕЗ ОГРЕВНО ДРВО

Повеќе од 760 пензионерски семејства од Кочани ќе мораат за претстојната грејна сезона сами да се снаоѓаат и да обезбедат огревно дрво, откако денеска од Здружението на пензионери на општина Кочани добиле известување дека договорите за набавка на огревно дрво за претстојната грејна сезона се раскинати. Во известувањето до членовите на Здружението се нагласува дека…

ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА  ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ – КОЧАНИ

Денеска Здружението на пензионери – Кочани ја одржа 7-та редовна седница на Собранието. Низ точките на дневниот ред освен разгледување и усвојување на извештаите од претходната година, беа донесени програмите за работа со финансискиот план за 2022 година. Претседателот на Здружението на пензионери, Ѓорѓи Серафимов, истакна дека во составот на програмите има збогатување во делот…

НА ЈАВНАТА ТРИБИНА ДАДЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА НОВАТА ЛОКАЦИЈА НА ДОМОТ НА НЕЗГРИЖЕНИ ЛИЦА

НА ЈАВНАТА ТРИБИНА ДАДЕНО ПОЗИТИВНО МИСЛЕЊЕ ЗА НОВАТА ЛОКАЦИЈА НА ДОМОТ НА НЕЗГРИЖЕНИ ЛИЦА

Вчера, во Мултикултурниот центар на јавната трибина наменета за изградба на дом за престој на незгрижени лица, намена А3 – групно домување за Старата касарна или лица од социјален ризик од општината, жителите на урбанистичиот дел Градска четврт 5 во Кочани дадоа позитивно мислење во врска со предложената нова локација. На јавната трибина присутни беа…