Ознака: пск осогово

ПСК „ОСОГОВО“ – КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРИЕМ ЗА ЗОРАН НИКОЛОВ ОСВОЈУВАЧОТ НА ВРВОТ АКОНКАГВА

ПСК „ОСОГОВО“ – КОЧАНИ ОРГАНИЗИРАШЕ ПРИЕМ ЗА ЗОРАН НИКОЛОВ ОСВОЈУВАЧОТ НА ВРВОТ АКОНКАГВА

Планинари и членови на Планинарски-спортскиот клуб „Осогово“ – Кочани вчера (Среда) во клубските простории организираа свечен дочек на планинарот Зоран Николов, по неговото враќање од експедицијата во Јужна Америка за искачување на највисокиот врв на планинскиот венец Анди, врвот Аконкагва (6.962 м.н.в). Планинарот Николов со уште тројца македонци минатата недела го искачи врвот во експедиција…

ЗОРАН НИКОЛОВ,  ЧЛЕН НА ПСК „ОСОГОВО“ – КОЧАНИ ГО ОСВОИ ВРВОТ „АКОНКАГВА“ 6962 МЕТРИ

ЗОРАН НИКОЛОВ, ЧЛЕН НА ПСК „ОСОГОВО“ – КОЧАНИ ГО ОСВОИ ВРВОТ „АКОНКАГВА“ 6962 МЕТРИ

Честитки и големо браво за нашиот член Зоран Николов кој денеска го искачи највисокиот врв на Американскиот континент врвот АКОНКАГВА со 6962 мнв и со овоа големо достигнување го оправдуваме изборот за најдобар клуб во Општина Кочани и уште еднаш потврдуваме за најуспешен и најдобар клуб на истокот од земјата со врвни високогорски достигнувања. Аклиматизацијата…

ПСК „ОСОГОВО“ ОРГАНИЗИРАШЕ ЕДУКАТИВНА ПРОШЕТКА ЗА ДЕЦАТА ОД ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ – КОЧАНИ

ПСК „ОСОГОВО“ ОРГАНИЗИРАШЕ ЕДУКАТИВНА ПРОШЕТКА ЗА ДЕЦАТА ОД ООУ „РАДЕ КРАТОВЧЕ“ – КОЧАНИ

Прекрасна едукативна прошетка од страна на ПСК „Осогово“ – Кочани беше организирана за децата од ООУ „Раде Кратовче“ – Кочани. На локалитетот „Бавчалук“ децата беа запознаени со планинарството како спорт, неговите огромни придобивки за здравјето и духот на децата, но и со основните вештини за преживување во природа, ситуација во која може да се наjде…

ПОСТАВЕНО ОБЕЛЕЖЈЕ НА НАЈВИСОКИОТ ВРВ НА ПОНИКВА – ВРВОТ „ПАНАЃУР“

ПОСТАВЕНО ОБЕЛЕЖЈЕ НА НАЈВИСОКИОТ ВРВ НА ПОНИКВА – ВРВОТ „ПАНАЃУР“

Поставено обележје на највисокиот врв на Пониква,врв Панаѓур 1669 мнв и комплетно е завршена патеката од паркингот на Пониква–Врв Панаѓур -Пониква која е кружна и во должина од околу 9км. Оваа патека ќе биде од големо значење како за планинарите,рекреативци и туристи кои ја посетуваат Пониква. Апелираме до сите кои поминуваат на истата, да го…

МЕМОРИЈАЛЕН ПЛАНИНАРСКИ МАРШ „СТАМЕН КАРОВСКИ“

МЕМОРИЈАЛЕН ПЛАНИНАРСКИ МАРШ „СТАМЕН КАРОВСКИ“

На 27 август (недела), Планинарскиот спортски клуб „Осогово“ од Кочани ќе го реализира првиот планинарски марш во сеќавање на својот починат член, планинар и другар Стамен Каровски. На меморијалниот марш што се организира во соработка со Федерацијата на планинарски спортови, а со поддршка од Општина Кочани, планинарите ќе се искачат на врвот Панаѓур, на 1669…

ИЗВРШЕНО МАРКИРАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКАТА ПАТЕКА ОД ПОНИКВА ДО ВРВОТ ПАНАЃУР

ИЗВРШЕНО МАРКИРАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКАТА ПАТЕКА ОД ПОНИКВА ДО ВРВОТ ПАНАЃУР

Во неделата  ПСК “Осогово“ целосно ја мaркира новата планинарската патека и прва од ваков тип на Пониква, патека која е наменета за сите љубители на природата и пешачењето. Патеката започнува од паркингот на спортскиот центар Пониква до највисокиот врв на Пониква врвот Панагур 1669 мнв и назад до паркингот од каде започнува. Патеката е во…

ПОКАНА ОД ПСК „ОСОГОВО“ ЗА УЧЕСТВО НА 16. ПЕТРОВДЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРШ

ПОКАНА ОД ПСК „ОСОГОВО“ ЗА УЧЕСТВО НА 16. ПЕТРОВДЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРШ

Почитувани Ве повикуваме да ни се придружите на нашиот 16 ти традиционален Петровденски планинарски марш Манастирски комплекс Еленец село Цера врв Китка на 16 Јули 2023 година ПСК “Осогово” Кочани веќе традиционално секоја година по повод празникот на градот Кочани, Петровден организира планинарски марш со учество на планинарски клубови од земјата и странство, планинари, рекреативци…

ПСК „ОСОГОВО“ КАКО ДЕЛ ОД МИСИЈАТА „АЛПИ 2023“

ПСК „ОСОГОВО“ КАКО ДЕЛ ОД МИСИЈАТА „АЛПИ 2023“

Изминатата недела ПСК „Осогово“ со двајца свои планинари учествуваше во мисијата  „Алпи 2023“ организирана од Х2О од Скопје на која беа искачени врвовите: Гран Парадисо 4061 во Италија, Зумстеиншпиц 4563 Швајцарија, Мангарт 2679 мнв Словенија. Оваа високогорска акција е една од потешките акции за ПСК „Осогово“, акција на која е поминато неколку опасни глечери, искачувања…

ДВАЈЦА ЧЛЕНОВИ НА ПСК „ОСОГОВО“ ДЕЛ ОД ЕКСПЕДИЦИЈАТА КОЈА ЗА ТРИ ДЕНА ТРЕБА ДА ОСВОИ ПЕТ ВИСОКИ ВРВОВИ

ДВАЈЦА ЧЛЕНОВИ НА ПСК „ОСОГОВО“ ДЕЛ ОД ЕКСПЕДИЦИЈАТА КОЈА ЗА ТРИ ДЕНА ТРЕБА ДА ОСВОИ ПЕТ ВИСОКИ ВРВОВИ

Двајца членови на ПСК „Осогово“ од Кочани во периодот од 28 Јуни до 05 Јули ќе бидат дел од експедицијата „Алпи 2023“. За прв пат оваа година експедиција од неколку искусни планинари од Македонија вклучувајќи ги и двајцата членови на ПСК „Осогово“  ќе се обидат да се искачат на повеќе врвови во Италија, Швајцарија и…

СООПШТЕНИЕ ОД ПСК „ОСОГОВО“ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ ОД ПСК „ОСОГОВО“ – КОЧАНИ

Со цел да ја информираат во целост пошироката јавност, Планинарскиот Спортски Клуб „Осогово“ од Кочани излезе со Соопштение кое Ви го пренесуваме во целост: „На ден 3-ти Ноември од страна на Началникот на Граничната полиција на Источна Македонија, Командирот на граничната полиција на Македонска Каменица, бевме повикани на информативен разговор како претседатели на двата планинарски…

 • 1
 • 2