Ознака: совет

ОДРЖАНА 44. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ОДРЖАНА 44. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Советот на Општина Кочани ја одржа 44. редовна седница, на чиј дневен ред се најдоа три точки. Со 12 гласа „за“, Советот ги усвои Завршната сметка на Буџетот на Општина Кочани и Годишниот извештај на Општина Кочани за 2023 година. По образложението од стручните служби, Советот ја усвои и одлуката за измена на распоредот на…

ОДРЖАНА 37-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ОДРЖАНА 37-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

На 14 ноември, во салата во Мултикултурниот центар во Кочани, Советот на Општина Кочани ја одржа 37. редовна седница, на која ги усвои програмите за изведување ученички екскурзии во основните училишта „Крсте Петков Мисирков“, „Никола Карев“ и „Малина Попиванова“, за учебната 2023/24 година, како и Одлуката за определување зони и пресметковни бодови за утврдување на…

СОВЕТОТ ОДЛУЧИ, ЌЕ СЕ ИНТОНИРА ХИМНАТА ВО СИТЕ УЧИЛИШТА И ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА СЕДНИЦИТЕ НА СОВЕТОТ

СОВЕТОТ ОДЛУЧИ, ЌЕ СЕ ИНТОНИРА ХИМНАТА ВО СИТЕ УЧИЛИШТА И ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА СЕДНИЦИТЕ НА СОВЕТОТ

На 37-та Седница на Совет на општина Кочани, советникот од редовите на ВМРО ДПМНЕ и коалицијата Гоце Марков поднесе Предлог препорака до Градоначалник и Советот на Општина Кочани за донесување одлука за интонирање на националната химна во сите основни и средни училишта на територијата на општина Кочани секој Понеделник пред започнување  на  наставата. Предлогот беше…

ПАДНА ПРЕДЛОГ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

ПАДНА ПРЕДЛОГ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА Т.Н. ЛЕЖЕЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ

На 34. седница на Советот на Општина Кочани, советникот Гоце Марков даде предлог а советничката  Жаклина Свеќароска го поддржа истиот да во близина на објекти каде фреквенцијата на дечињата е голема да се најде начин за поставување на т.н. „лежечки полицајци“. Кога ќе се направи анализа најпрвин „лежечките полицајци“ би се поставиле на улиците во…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 34. СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 34. СЕДНИЦА

На 12 септември Советот на Општина Кочани ја одржа 34. редовна седница, на која донесе одлука за доделување финансиска помош од 100.000 денари на Доброволното противпожарно друштво – Кочани за реализација на програмски активности на ДПД. Со цел да одговори на организациските потреби, со 17 гласа ги усвои измените и дополнувањата во Правилникот за начинот…

НА СВЕЧЕНАТА СЕДНИЦА ПО ПОВОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА КОЧАНИ ДОДЕЛЕНИ НАЈВИСОКИТЕ ОПШТИНСКИ НАГРАДИ

НА СВЕЧЕНАТА СЕДНИЦА ПО ПОВОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА КОЧАНИ ДОДЕЛЕНИ НАЈВИСОКИТЕ ОПШТИНСКИ НАГРАДИ

Денеска, 7-ми Септември, денот на ослободувањето на Кочани во Мултикултурниот центар се одржа Свечената седница на Советот на Општина Кочани. На одржаната свечена седница градоначалникот Љупчо Папазов имаше свое обраќање во кое беа истакнати постигнувањата во изминатиот период помеѓу двата празника, а беа доделени и највисоките општински награди за животно дело и наградата за значајни…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖA 32. РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖA 32. РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 32. седница, на чиј дневен ред се најдоа 21 точка. Членовите на Советот го верифицираа мандатот на новиот член на Советот Гоце Марков којшто доаѓа на местото на Перо Георгиевски. На дневниот ред се расправаше и беше усвоен извештајот за работењето на Центарот за развој на Источен плански регион…

ЗА  ПОСЛЕДНИОТ ДЕН ОД МЕСЕЦ ЈУЛИ ЗАКАЖАНА 31-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ЗА ПОСЛЕДНИОТ ДЕН ОД МЕСЕЦ ЈУЛИ ЗАКАЖАНА 31-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

В понеделник, на 31 јули, со почеток во 12 ч. во салата на Мултикултурниот центар во Кочани, Советот на Општина Кочани ќе ја одржи 31. седница, на чиј предлог-дневен ред се следниве точки: Годишен план за вработување на ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани за 2024 година Предлог-програма за работа на ЈОУДГ „Павлина Велјанова“…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 29. РЕДОВНА СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 29. РЕДОВНА СЕДНИЦА

Советот на Општина Кочани ја одржа 29. седница на која ги усвои годишните планови за вработување за 2024 година на СОУ „Гошо Викентиев“, ООУ „Малина Попиванова“ и ООУ „Раде Кратовче“, како и предлог-одлуката за давање на користење без надоместок на простории, сопственост на Општина Кочани, на Месната заедница во с. Горни Подлог. Членовите на Советот…

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 28. СЕДНИЦА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЈА ОДРЖА 28. СЕДНИЦА

Советот ги изгласа годишните планови за вработување за 2024 година за ООМУ „Ристо Јуруков“ и ООУ „Крсте Петков Мисирков“ с. Оризари, а годишните планови за вработување на СОУ „Гошо Викентиев“ и ООУ „Малина Попиванова“ – Кочани ќе бидат разгледани на следната седница на Совет. Советот ги изгласа точките за изменување и дополнување на Одлуката за…