Ознака: ученици

ВЛАДИМИР ГРЧЕВ ПОВТОРНО ВО ТИМОТ КОЈ ЌЕ ЈА ПРЕСТАВУВА МАКЕДОНИЈА НА БАЛКАНСКАТА И ЕВРОПСКАТА ОЛИМПИЈАДА

ВЛАДИМИР ГРЧЕВ ПОВТОРНО ВО ТИМОТ КОЈ ЌЕ ЈА ПРЕСТАВУВА МАКЕДОНИЈА НА БАЛКАНСКАТА И ЕВРОПСКАТА ОЛИМПИЈАДА

Владимир Грчев, ученик во VII одделение во ООУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани на Македонската Јуниорска Олимпијада по информатика оствари резултат за почитување, го освои бронзениот медал. Со овој резултат Владимир Грчев  повторни влезе во тимот кој ќе ја претставува Македонија на Балканската и Европската Олимпијада. Честитки за Владимир и за неговата менторка наде…

ИВОНА ТОДОРОВА МАТУРАНТКА ВО СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ, ПОБЕДНИК ВО КАТЕГОРИЈАТА НАЈДОБАР ОРАТОР – НА ОРАТОРСКАТА ВЕЧЕР НА УГД

ИВОНА ТОДОРОВА МАТУРАНТКА ВО СОУ „ЉУПЧО САНТОВ“ ОД КОЧАНИ, ПОБЕДНИК ВО КАТЕГОРИЈАТА НАЈДОБАР ОРАТОР – НА ОРАТОРСКАТА ВЕЧЕР НА УГД

Матурантката Ивона Тодорова ученичка во СОУ „Љупчо Сантов“ – Кочани е победничка во категоријата избор на публиката на XI Ораторска вечер  што вчера се одржа во Штип. Тодорова со својот емотивен настап ги освои срцата на публиката при што со 80 гласа за беше избрана за најдобар оратор – избор на публиката во конкуренција на…

УЧЕНИЦИТЕ ОД III-Е3 ПРИ СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ ЕДНО ОД ПЕТТЕ НАГРАДЕНИ ЗА УСПЕШНО ЗАВРШЕНИОТ ПРОЕКТ

УЧЕНИЦИТЕ ОД III-Е3 ПРИ СОУ „ГОШО ВИКЕНТИЕВ“ ЕДНО ОД ПЕТТЕ НАГРАДЕНИ ЗА УСПЕШНО ЗАВРШЕНИОТ ПРОЕКТ

Под менторство на професор Кристина Јанева учениците од IIIе3 клас се едни од петте наградени за успешно завршениот проект. Имено, тие направија пренослив уред со сензори за детекција на метали во отпадни води кои ја загадуваат почвата. Уредите ќе бидат поставени на три локации во Кочани и ќе бидат поврзани со мобилни апликации изработени од…

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ПРВАЧИЊАТА ОД КОЧАНСКИТЕ УЧИЛИШТА

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ПРВАЧИЊАТА ОД КОЧАНСКИТЕ УЧИЛИШТА

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници, Општина Кочани приреди дружење со првачињата од кочанските основни училишта. На платото пред Центарот за култура „Бели мугри“, во новогодишниот амбиент во Градскиот парк, присутните ги поздрави градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, кој на сите им посака добро здравје, радост, успеси и среќа во Новата 2023 година….

АНКЕТА ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ – ГРАЃАНИТЕ КОНСУЛТИРАНИ ЗА ПРЕДИЗВИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

АНКЕТА ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ – ГРАЃАНИТЕ КОНСУЛТИРАНИ ЗА ПРЕДИЗВИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Во соработка со учениците и професорите од сообраќајната струка во СОУ „Гошо Викентиев“, денеска службите за сообраќај од Општина Кочани реализираа уште една анкета по прашалник за проблемите и предизвиците во сообраќајот, користењето на еколошки превозни средства и за паркирањето. Обработката и анализата на добиените одговори ќе помогне во креирањето политики, мерки и активности за…

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ДИВЕЕЊЕТО ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР ИЗЛЕГОА НА ВИДЕЛИНА

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ДИВЕЕЊЕТО ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР ИЗЛЕГОА НА ВИДЕЛИНА

Пред половина година во дворот на училиштето „Никола Карев“ група ученици на големиот одмор дивеејќи ја излупија кората на едно од посадените дрвца, а како плод на нивното тогашно однесување се денешните фотографии на кои се гледа дека дрвцето почнало да се суши. Тогаш спомнавме како и овој пат „група ученици“, но нивниот класен раководител…

СО СВЕЧЕНА ЗАКЛЕТВА, ПРВАЧИЊАТА ОД КОЧАНИ СТАНАА ЧЛЕНОВИ НА ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

СО СВЕЧЕНА ЗАКЛЕТВА, ПРВАЧИЊАТА ОД КОЧАНИ СТАНАА ЧЛЕНОВИ НА ДЕТСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА

Денеска сите првачиња од основните училишта од нашиот град присуствуваа на организираниот настан во Градскиот Парк од страна на Одделението за јавни дејности од Општина Кочани, кадешто ја дадоа свечената заклетва за прием во Детската организација. Учениците од повисоките одделенија од основните училишта од Кочани на првачињата им приредија забавна програма со што им посакаа добредојде во…

ПОДЕЛЕНИ УЧИЛИШНИ ПАКЕТИ ЗА  УЧЕНИЦИ ЧИИ СЕМЕЈСТВА СЕ КОРИСНИЦИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

ПОДЕЛЕНИ УЧИЛИШНИ ПАКЕТИ ЗА УЧЕНИЦИ ЧИИ СЕМЕЈСТВА СЕ КОРИСНИЦИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

Во согласност со Програмата за социјална, детска и здравствена заштита и Програмата за поддршка во образованието, Општина Кочани обезбеди 164 училишни пакети за учениците од 1 до 9 одделение чии родители се приматели на социјална помош. Обезбедените училишни пакети се составени од училишен прибор и ранци. Денеска градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ги подели…

ПАКЕТИ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СИТЕ ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО КОЧАНИ

ПАКЕТИ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СИТЕ ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО КОЧАНИ

Со донесената одлука на Советот на Општина Кочани, оваа година за прв пат Општина Кочани за сите 331 ученик во прво одделение запишани во основните училишта во Кочани обезбеди пакети со училишен прибор. Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов денеска ги посети првоодделенците, им ги врачи училишните пакети, посакувајќи им среќна и успешна учебна година….

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 322 ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 322 ПРВАЧИЊА

Вкупно 3 672 ученици денеска ја започнаа новата учебна година во Кочани. Од нив 1 037 се средношколци, а 2 635 се ученици во основно образование. Првиот училиштен ден беше посебно свечен за првачињата, кои годинава се 322. Училиштата создадоа пријатна атмосфера на прозивката пред првиот школски час, а со нив беше и градоначалникот на Општина Кочани Љупчо…

 • 1
 • 2