All Posts By Славчо Ивановски

ПРЕС НА ОК НА ВМРО ДПМНЕ – КОЧАНИ (25.08.2022 Г.)

КАДЕ  ЗАВРШУВААТ  ПАРИТЕ  НА  ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ  И  КАКО  ОД  СТОПАНСТВЕНИЦИ  СЕ  ДОНЕСЕНИ  НА  ПИТАЧКИ  СТАП Водостопанската подружница ,,Брегалница” и подружницата ,,Тиквеш” се со највисока наплата од 12 – те подружници во Р. Македонија и нејасно е како може да биде исклучена електричната енергија на оваа наша подружница?! Според ревизорските извештаи, Водостпанството учествува во плати со 80%…

ОБЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ 15 СТИПЕНДИИ ЗА СТУДИРАЊЕ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И МЕНАЏМЕНТ ВО СКОПЈЕ

Општина Кочани го објави јавниот повик за пројавување интерес за доделување 15 стипендии за додипломски студии на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје за академската 2022/23 година. Право на учество на јавниот повик имаат жители на општина Кочани кои се високо мотивирани да стекнат академски знаења на овој Универзитет. Кандидатите треба да поднесат мотивациско…

ПРОМОЦИЈА НА ДЕЛО, „ГРДОВЦИ ВО XIX И XX ВЕК“ ОД АВТОРОТ КРУМЕ ГЕОРГИЕВСКИ

На 24 август во Грдовци беше промовирана монографијата „Грдовци во XIX и XX век – да не се заборави“ од авторот Круме Георгиевски. Промотори на делото беа Валентин Захариев и Славица Цветкова, кои го истакнаа  неговото значење издадено по долгогодишни истражувања и систематизирање на материјалот. Според авторот, во книгата доминираат етнолошките податоци, а сместени се и информации и содржини…

ОСУДА ЗА ВАНДАЛИЗМОТ ВО КОЧАНИ

Денеска, 25 август 2022 година, на повеќе објекти во градот Кочани се забележани вандалски постапки со лепење фотографии со текстови и со обележја на бугарски симболи. Општина Кочани најостро ги осудува ваквите постапки и бара од МВР – ОВР – ПС Кочани да ги прегледаат сите видеонадзори на околните објекти за да ги пронајдат сторителите…

НЕ ПРЕСТАНУВААТ НАПАДИТЕ НА ЧОПОРОТ КУЧИЊА КАЈ ГРАДСКАТА ДЕПОНИЈА

Не престануваат нападите на чопорот кучиња кај Градската депонија е информацијата која пред малку ја добивме. Особено последните месеци се сẻ позачестени нападите на околу триесеттина кучиња кои ги напаѓаат и велосипедистите кои возат кон или од Пониква, сопствениците на овошните и лозовите насади и сите други минувачи. Пред малку велосипедисти не контактираа и не…

БОРАЧИТЕ НА БК „СПАРТАК“ ОД КОЧАНИ НА ПОДГОТОВКИ НА ПОНИКВА

Од денес (Среда) до Сабота девет борачи и двајца тренери од БК „Спартак“ ќе реализираат дел од подготовките на Пониква. Сместени се во прекрасниот хотел „Магнолија“ а планината им дава прекрасни услови да ги поминат базичните подготовки кои многу ќе им значат во настапите преку целата година. Влатко Соколов и Зоран Сребренов ја направија програмата…

ПОДГОТОВКИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕСНИОТ КОЛОВОЗ НА УЛИЦАТА „СТЕВО ТЕОДОСИЕВСКИ“

Во текот на денешниот ден се извршуваат подготвителни активности за асфалтирање на десниот коловоз на улицата „Стево Теодосиевски“. Истовремено се известуваат сите учесници во сообраќајот дека од утре започнува асфалтирањето на десниот крак на улицата „Стево Теодосиевски“ и се апелира кон зголемена претпазливост и почитување на поставената сообраќајна сигнализација. Општина  Кочани

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА ДВЕ УЛИЦИ – ВО КОЧАНИ И ВО СЕЛО ТРКАЊЕ

Започна реконструкцијата на улицата „Јордан Зафиров“ и подготовките за асфалтирање. Деновиве беше извршено тампонирање на дел од улицата, а во периодот којшто следува ќе бидат поставени ивичњаци. Истовремено започна тампонирањето и на дел од улицата „Маршал Тито“ во с. Тркање. Општина  Кочани  

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани, Би сакале да ве известиме дека во периодот од 04-10 јули и во периодот од 07-13 август претставници од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани присуствуваа на транснационални состаноци и обуки кои се одржаа градот Лудбрег во Р.Хрватска и во градот Велење во Р.Словенија во Велење како дел од проектот „Virtual Reality based educational…

ДОБРО Е, ЈА ИСПРАВИЈА ГРЕШКАТА И ДЕЛ ОД УЛИЦИТЕ ПОЧНАА ДА СЕ ЧИСТАТ

Кога политиката ќе ги вмеша прстите секаде некои работи почнуваат да одат во погрешен насока. Имено, изминатите години се научивме колку-толку улиците да ни бидат многу почисти од оние кои секојдневно ги гледавме по завршувањето на локалните избори. Една од причините беше смената на раководителот на одделението за одржување хигиена на улиците низ градот Аки…