известувања

ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА:

ОПШТИНА КОЧАНИ ВО ПАРТНЕРСТВО СО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВОЈ НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ (УНДП) ОБЈАВУВА:

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ ВО РАМКИ НА РЕГИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА ВО ЗАПАДЕН БАЛКАН 2 (ReLOaD 2) Проектот Регионална програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (ReLOaD 2) е финансиран од Европската унија и го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во шест земји/територии од Западен…

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Поради изведба на градежни активности на улицата „Стево Теодосиевски“ (поранешна „Ленинова“), се известуваат граѓаните, в среда, на 16 февруари 2022 г. да не ги паркираат возилата на потегот од крстосницата кај Двојниот мост до спојот на улицата „Стево Теодосиевски“ со кракот на улицата „Глигор Апостолов-Гочо“. Општина Кочани

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОДАРЕТЕ ЉУБОВ, ПОДАДЕТЕ РАКА“

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ПОДАРЕТЕ ЉУБОВ, ПОДАДЕТЕ РАКА“

По повод празникот на љубовта „Свети Валентин“ во Недела и Понеделник (13 и 14 Февруари) ќе биде организирана хуманитарна акција под мотото „Подарете љубов, подадете рака“. За таа цел во периодот од 12:00 до 17:00 часот во Градскиот Трговски Центар во Кочани ќе биде поставен продажен штанд на кој ќе бидат изложени предмети кои ја…

АХВ: ПОТВРДЕН ПРВ СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСАКА СВИНСКА ЧУМА ВО МАКЕДОНИЈА

АХВ: ПОТВРДЕН ПРВ СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСАКА СВИНСКА ЧУМА ВО МАКЕДОНИЈА

По откривањето на првиот случај на присуство на болеста Африканска свинска чума во две одгледувалишта во селото  Драмче (Делчевско) каде се угинати 14 свињи. Директорот на АХВ Николче Бабовски донесе решение со кое нареди преземање на контролни и заштитни мерки за контрола и сузбивање на болеста, а за појавата на болеста официјално ги извести и…

ПОСТАВЕНА БОЖИЌНА ПЕШТЕРА ВО ГТЦ КОЧАНИ

ПОСТАВЕНА БОЖИЌНА ПЕШТЕРА ВО ГТЦ КОЧАНИ

Во организација на храмот „Св. Вмч. Георгиј“ а по повод претстојните Божиќни празници, денес на платото во Градскиот Трговски центар во Кочани беше поставена „Божиќна пештера“. Денес и утре во периодот од 13:00 до 18:00 часот хуманите граѓани на Кочани ќе можат да донираат финансиски средства, храна и други намирници кои во пресрет на Божиќните…

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА

СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА ВИ ПОСАКУВА COMAREC.COM.MK

ДПД (ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО) СО АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА ДОГРАДБА НА НИВНИОТ НОВ ДОМ

ДПД (ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО) СО АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА ДОГРАДБА НА НИВНИОТ НОВ ДОМ

Волонтерите од ДПД Кочани во изминатиот период интензивно работата на комплетирање на просториите на друштвото. За таа цел потребна ни е помош од вас, а истата може да ја изразете со донација во вид на: – Глет маса -Лајсни -ПВЦ прозори (4) и влезна врата (1) -Внатрешни врати (3) -ВЦ шоља -Плафонски болјер -Чешма со…

КОНКУРС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКИ

КОНКУРС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКИ

Рокот за пријавување на конкурсот за обуки за економско јакнење на жените се продолжува до 27 декември. Обуките се однесуваат на: развој на вештини и знаења за дигитален маркетинг, онлајн продажба и употреба на дигитални технологии, развој на бизнис-идеја и бизнис-план, претприемништво и менаџерски вештини, како и за основни вештини за вработување. Овие обуки имаат…

СООПШТЕНИЕ ОД АВТО ШКОЛИТЕ ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

СООПШТЕНИЕ ОД АВТО ШКОЛИТЕ ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

На одржаниот состанок на 27.11.2021 година во Хотел „Сити Ин“ – Кочани на кој присуствуваа претставници на Авто школите од Кочани и Виница се дискутираше за тековното работење на школите во ново настанатите услови како во државата, така и на глобално ниво. Соочени со секојдневното покачување на цените на горивата, резервните делови, услугите, минималната плата…

РЕАКЦИЈА НА АВТО АТОМ

РЕАКЦИЈА НА АВТО АТОМ

Неточни, непроверени и исполитизирани се обвиненијата кои деновиве се адресирани на нашата фирма Авто Атом преку локалните медиуми, а од страна на политички субјект. Поради тоа сме принудени да реагираме и енергично да ги отфрлиме замајувачките инсинуации, кои сигурни сме, предизвикуваат револт и кај граѓаните. Посебно заради чувствителниот факт дека се работи за превоз на…