известувања

АХВ: ПОТВРДЕН ПРВ СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСАКА СВИНСКА ЧУМА ВО МАКЕДОНИЈА

АХВ: ПОТВРДЕН ПРВ СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСАКА СВИНСКА ЧУМА ВО МАКЕДОНИЈА

По откривањето на првиот случај на присуство на болеста Африканска свинска чума во две одгледувалишта во селото  Драмче (Делчевско) каде се угинати 14 свињи. Директорот на АХВ Николче Бабовски донесе решение со кое нареди преземање на контролни и заштитни мерки за контрола и сузбивање на болеста, а за појавата на болеста официјално ги извести и…

ПОСТАВЕНА БОЖИЌНА ПЕШТЕРА ВО ГТЦ КОЧАНИ

ПОСТАВЕНА БОЖИЌНА ПЕШТЕРА ВО ГТЦ КОЧАНИ

Во организација на храмот „Св. Вмч. Георгиј“ а по повод претстојните Божиќни празници, денес на платото во Градскиот Трговски центар во Кочани беше поставена „Божиќна пештера“. Денес и утре во периодот од 13:00 до 18:00 часот хуманите граѓани на Кочани ќе можат да донираат финансиски средства, храна и други намирници кои во пресрет на Божиќните…

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА

СРЕЌНА НОВА 2022 ГОДИНА ВИ ПОСАКУВА COMAREC.COM.MK

ДПД (ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО) СО АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА ДОГРАДБА НА НИВНИОТ НОВ ДОМ

ДПД (ДОБРОВОЛНО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО) СО АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА ДОГРАДБА НА НИВНИОТ НОВ ДОМ

Волонтерите од ДПД Кочани во изминатиот период интензивно работата на комплетирање на просториите на друштвото. За таа цел потребна ни е помош од вас, а истата може да ја изразете со донација во вид на: – Глет маса -Лајсни -ПВЦ прозори (4) и влезна врата (1) -Внатрешни врати (3) -ВЦ шоља -Плафонски болјер -Чешма со…

КОНКУРС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКИ

КОНКУРС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКИ

Рокот за пријавување на конкурсот за обуки за економско јакнење на жените се продолжува до 27 декември. Обуките се однесуваат на: развој на вештини и знаења за дигитален маркетинг, онлајн продажба и употреба на дигитални технологии, развој на бизнис-идеја и бизнис-план, претприемништво и менаџерски вештини, како и за основни вештини за вработување. Овие обуки имаат…

СООПШТЕНИЕ ОД АВТО ШКОЛИТЕ ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

СООПШТЕНИЕ ОД АВТО ШКОЛИТЕ ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

На одржаниот состанок на 27.11.2021 година во Хотел „Сити Ин“ – Кочани на кој присуствуваа претставници на Авто школите од Кочани и Виница се дискутираше за тековното работење на школите во ново настанатите услови како во државата, така и на глобално ниво. Соочени со секојдневното покачување на цените на горивата, резервните делови, услугите, минималната плата…

РЕАКЦИЈА НА АВТО АТОМ

РЕАКЦИЈА НА АВТО АТОМ

Неточни, непроверени и исполитизирани се обвиненијата кои деновиве се адресирани на нашата фирма Авто Атом преку локалните медиуми, а од страна на политички субјект. Поради тоа сме принудени да реагираме и енергично да ги отфрлиме замајувачките инсинуации, кои сигурни сме, предизвикуваат револт и кај граѓаните. Посебно заради чувствителниот факт дека се работи за превоз на…

ДАЛИ ПРВИОТ „КАПИТАЛЕН“ ПРОЕКТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ Е ИСПЛАТА НА КАМАТА ВО ИЗНОС ОД 8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ НА АВТО АТОМ ЗА ИЗВРШНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПЕРИОД 2012-2017 ГОДИНА?

ДАЛИ ПРВИОТ „КАПИТАЛЕН“ ПРОЕКТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЉУПЧО ПАПАЗОВ Е ИСПЛАТА НА КАМАТА ВО ИЗНОС ОД 8 МИЛИОНИ ДЕНАРИ НА АВТО АТОМ ЗА ИЗВРШНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПЕРИОД 2012-2017 ГОДИНА?

Почитувани сограѓани, Денес сме сведоци на првиот „Капитален проект“ на новото раководство на Општината. На крајно безобразен и бесрамен начин, со ребалансот на буџетот на Општина Кочани се вметнуваат 8 милиони денари за исплата на камата по извршни решенија за превоз на ученици за период од 2012 до 2017 година на превозникот Авто Атом и…

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 16.11.2021 ГОДИНА (ВТОРНИК)

ПЛАНИРАНИ ПРРЕКИНИ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ЗА 16.11.2021 ГОДИНА (ВТОРНИК)

За Вторник (16.11.2021 година) во Општина Кочани прекини во снабдувањето со електрична енергија  во периодот од: 09:00 – 14:00 часот ќе имаат улиците: село Грдовци, околу фабрика „Кочанско поле“.