Образование

СООБРАЌАЈНА ЕДУКАЦИЈА ЗА ПРВООДДЕЛЕНИЦИТЕ ОД КОЧАНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

СООБРАЌАЈНА ЕДУКАЦИЈА ЗА ПРВООДДЕЛЕНИЦИТЕ ОД КОЧАНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА

Општина Кочани, Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата и Одделението за внатрешни работи Кочани, деновиве, во основните училишта „Св. Кирил и Методиј“ и „Малина Попиванова“ реализираа едукативни активности чија цел е поголемо знаење кај децата заради нивна заштита како учесници во сообраќајот. На учениците од прво одделение им беше поделен едукативно-информативен материјал со…

ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИТЕ НА ПРВАТА ГЕНЕРАЦИЈА ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ „ПРОГРЕСИВ“ ОД ВИНИЦА

ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИТЕ НА ПРВАТА ГЕНЕРАЦИЈА ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ „ПРОГРЕСИВ“ ОД ВИНИЦА

Во присуство на голем број гости, во просториите на компанијата „Макпрогрес“ од Виница беа доделени сертификатите на Првата генерација посетители на Академијата за извршни директори „Прогресив“ од Виница ги добија сертификатите по успешно завршената обука што се реализираше во изминатите осум месеци. На свеченоста беше нагласено дека во практика се остварува идејата да се оформи…

ПАКЕТИ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СИТЕ ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО КОЧАНИ

ПАКЕТИ СО УЧИЛИШЕН ПРИБОР ЗА СИТЕ ПРВООДДЕЛЕНЦИ ВО КОЧАНИ

Со донесената одлука на Советот на Општина Кочани, оваа година за прв пат Општина Кочани за сите 331 ученик во прво одделение запишани во основните училишта во Кочани обезбеди пакети со училишен прибор. Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов денеска ги посети првоодделенците, им ги врачи училишните пакети, посакувајќи им среќна и успешна учебна година….

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА 16 ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ЗА 16 ПРВАЧИЊА

Денеска започна учебната година за учениците од ОМУ „Ристо Јуруков“ Кочани, проследена со свечена приредба во присуство на родителите, наставниците и градоначалникот на Општина Кочани. Годинава во музичкото училиште тргнаа 16 ученици во деветгодишното образование, а 8 ученици во шестгодишното. Основното музичко училиште „Ристо Јуруков“ е училиште со многубројни државни и меѓународни награди, кое опфаќа…

СООПШТЕНИЕ ОД ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

СООПШТЕНИЕ ОД ОУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – КОЧАНИ

Како новоназначен в.д директор на ОУ „Никола Карев“ сакам да ја информирам јавноста за настанатата ситуација. Иако не сакам да се навраќам години наназад и да ги коментирам непазарните цени кои превозникот Авто Атом ги има склучено со договор за јавна набавка по кој немилосрдно се богати на терет и штета првенствено на учениците, а…

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 322 ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА – ОБРАЗОВАНИЕТО ВО КОЧАНИ ГО ЗАПОЧНУВААТ 322 ПРВАЧИЊА

Вкупно 3 672 ученици денеска ја започнаа новата учебна година во Кочани. Од нив 1 037 се средношколци, а 2 635 се ученици во основно образование. Првиот училиштен ден беше посебно свечен за првачињата, кои годинава се 322. Училиштата создадоа пријатна атмосфера на прозивката пред првиот школски час, а со нив беше и градоначалникот на Општина Кочани Љупчо…

СИТЕ ПРВАЧИЊА НАМЕСТО ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЌЕ ДОБИЈАТ ПАКЕТ СО ОСНОВЕН УЧЕНИЧКИ ПРИБОР

СИТЕ ПРВАЧИЊА НАМЕСТО ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЌЕ ДОБИЈАТ ПАКЕТ СО ОСНОВЕН УЧЕНИЧКИ ПРИБОР

Предлогот на советничката Ивана Максимова беше прифатен па така сите првачиња од Општина Кочани ќе добијат пакети со основен ученички прибор и материјали. Првичниот предлог на Максимова беше сите првачиња да добијат паричен надомест во висина од 2.000,00 денари но  за да убрза постапката бидејќи веќе утре започнува новата учебна година беше одлучено да се…

УПИСИТЕ  ВО „HELEN DORON ENGLISH“ СЕ ВО  ТЕК

УПИСИТЕ ВО „HELEN DORON ENGLISH“ СЕ ВО ТЕК

Иднината на нашите деца зависи од квалитетот на нивната едукација. Со „Helen Doron English“ едукацијата го носиме светот блиску до вашите деца и им овозможуваме пристап до високо квалитетна едукација. Како нашиот уникатен метод се разликува од стандардните едукативни системи? – Учиме на природен, на забавен начин и интерактивен начин — Создаваме билингвални деца, кои…

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ВРШИ УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

ООМУ „РИСТО ЈУРУКОВ“ ВРШИ УПИСИ ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

Ученици, родители. ООМУ „Ристо Јуруков“ Кочани врши уписи за учебната 2022/2023 година. Учениците можат да се запишат: во деветгодишно основно музичко образование за инструментите пијано и виолина (ученици кои во учебната 2022/2023 година ќе бидат прво одделение во основното училиште) во шестгодишно основно музичко образование за инструментите гитара, флејта, хармоника и традициски инструменти, (ученици кои…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ОУ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ – КОЧАНИ

Почитувани, Би сакале да ве известиме дека во периодот од 04-10 јули и во периодот од 07-13 август претставници од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Кочани присуствуваа на транснационални состаноци и обуки кои се одржаа градот Лудбрег во Р.Хрватска и во градот Велење во Р.Словенија во Велење како дел од проектот „Virtual Reality based educational…