Образование

КОГА СЕ САКА, СЕ СЕ МОЖЕ, ЗАВРШЕН УЧИЛИШТНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

КОГА СЕ САКА, СЕ СЕ МОЖЕ, ЗАВРШЕН УЧИЛИШТНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Денес го завршивме и училиштниот паркинг простор, проект кој го работевме во повеќе фази. Благодарност за донацијата на гребаниот асфалт на КЈП „Водовод“ – Кочани, потоа на нашите пријатели за работата со ваљакот и средствата за зацврстување на гребаниот асфалт. Сето ова немаше да биде завршено без вредните раце на нашиот технички персонал при ООУ…

ВО СЕЛО ТРКАЊЕ ЌЕ СЕ ИЗУЧУВА АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ПРИ ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

ВО СЕЛО ТРКАЊЕ ЌЕ СЕ ИЗУЧУВА АНГЛИСКИ ЈАЗИК ВО ПРОСТОРИИТЕ НА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ПРИ ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Од денес учениците од с.Тркање ке изучуваат Англиски јазик во просториите на нашето подрачно училиште. Просториите ги одобривме заедно со училишниот одбор заради намалување на трошоците на родителите за превоз и безбедноста на самите ученици, додека на дечињата им подаривме папки со тетратки за успешен почеток. Сите семејства кои се корисници на Социјална помош и…

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – НОВИТЕ КАНЦЕЛАРИИ НА СОЦИОЛОГОТ И ДЕФЕКТОЛОГОТ ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА.

ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ – НОВИТЕ КАНЦЕЛАРИИ НА СОЦИОЛОГОТ И ДЕФЕКТОЛОГОТ ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА.

Во употреба е пуштена новата канцеларија на училишниот Социолог, комплетно нов уреден простор за потребите на нашето училиште. Со ова докажуваме дека работиме за интересите и потребите на училиштето на нашите наставници и ученици. Исто така денес во употреба ја пуштивме новата канцеларија на училишниот Дефектолог, простор кој беше користен како остава на непотребни и…

ПРОЕКТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА

ПРОЕКТ НА ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА

Во присуство на претставници од МОН (Министерство за образование и наука), БРО (Биро за развој на образованието), Општина Кочани, Ротари клуб „Кочани-Виница“, Одделението за сообраќај при Општина Кочани, Бизнис секторот и невладини организации, беше претставен проектот за подобрување на условите за работа на учениците, наставничкиот кадар и сите вработени во ООУ „Никола Карев“ во Кочани….

ПОТПИШАН ОТВОРЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ И УЧИЛИШТАТА ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

ПОТПИШАН ОТВОРЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА НА РОТАРИ КЛУБ „КОЧАНИ-ВИНИЦА“ И УЧИЛИШТАТА ОД КОЧАНИ И ВИНИЦА

Денес на заедничка средба во ООУ „Никола Карев“, Ротари клуб „Кочани–Виница“ и сите основни и средни училишта од Кочани и Виница потпишаа отворен меморандум за соработка во делот на унапредување на образованието на локално ниво. Mеморандум има за цел меѓусебна соработка и взаемна помош и поддршка со цел размена на искуства, знаења, едукација, практична настава…

ПОДЕЛЕНИ УЧИЛИШНИ ПАКЕТИ ЗА  УЧЕНИЦИ ЧИИ СЕМЕЈСТВА СЕ КОРИСНИЦИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

ПОДЕЛЕНИ УЧИЛИШНИ ПАКЕТИ ЗА УЧЕНИЦИ ЧИИ СЕМЕЈСТВА СЕ КОРИСНИЦИ НА СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

Во согласност со Програмата за социјална, детска и здравствена заштита и Програмата за поддршка во образованието, Општина Кочани обезбеди 164 училишни пакети за учениците од 1 до 9 одделение чии родители се приматели на социјална помош. Обезбедените училишни пакети се составени од училишен прибор и ранци. Денеска градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов ги подели…

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОРИЗАРИ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ

УЧЕНИЦИТЕ ОД ОРИЗАРИ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ

Во рамките на кампањата на Општина Кочани за зајакнување на сообраќајната култура, деновиве општинските служби за сообраќај во соработка со Одделението за внатрешни работи – Кочани и со претставници од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот  реализираа активности за едукација и информирање на учесниците во сообраќајот. На Меѓународниот ден без автомобили беа дистрибуирани летоци со…

НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ – ИНТЕНЗИВЕН 4 МЕСЕЧЕН КУРС

НАУЧИ ДА ПРОГРАМИРАШ – ИНТЕНЗИВЕН 4 МЕСЕЧЕН КУРС

Поради огромниот интерес за програмирање Venikom Software го отвора првиот интензивен курс за програмирање во Кочани. Курсот претставува четири месечна обука за Frontend програмирање користејќи ги HTML, CSS, Javascript и Git. Целта на овој курс е да ги запознае оние кои што сакаат да се впуштат во водите на програмирањето и да ги запознае основите…

СРЕДНОШКОЛКИТЕ ОД КАВАДАРЦИ СО ПРВА ПОБЕДА НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО БЕЛГРАД

СРЕДНОШКОЛКИТЕ ОД КАВАДАРЦИ СО ПРВА ПОБЕДА НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО БЕЛГРАД

Убав успех за девојчињата од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ од Кавадарци на Светското Првенство во кошарка за жени кое се одржува во Белград (Република Србија). По вчерашниот инфаркт натпревар од првото коло кога во финишот на натпреварот незаслужено загубија од соодветната селекција од Грција, денес ученичките на професорот-тренер Тимчо Пецов со добра игра во одбраната…

ЦЕЛОДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ СО НОВ ЛИК

ЦЕЛОДНЕВНИОТ ПРЕСТОЈ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“ ВО КОЧАНИ СО НОВ ЛИК

Почитувани Ве информираме дека за краток период заеднички со наставничката по Ликовно образование и Одделенскиот наставник кој ќе работи во целодневниот престој успеавме да го уредиме и доопремиме целодневниот престој во нашето училиште. Се обврзуваме дека и понатаму ќе вложуваме и ќе ги подобруваме условите се со цел нашите  дечиња и ученици да се чувствуваат…