Политика

НА 31 ЈАНУАРИ СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ ЈА ОДРЖИ ШЕСТАТА СЕДНИЦА

НА 31 ЈАНУАРИ СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ ЌЕ ЈА ОДРЖИ ШЕСТАТА СЕДНИЦА

В понеделник, на 31 јануари 2022 година, во салата на Мултикултурниот центар- Кочани, Советот на Општина Кочани ќе ја одржи шестата редовна седница, на чиј предлог-дневен ред се наоѓаат следниве 32 точки: Предлог-планови за запишување на ученици во прва година во  општинските средни училишта „Љупчо Сантов“ и „Гошо Викентиев“ во учебната 2022/23 година Давање согласност на…

ФОРМИРАН ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ФОРМИРАН ЛОКАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Локалното собрание на млади на Општина Кочани во соработка со Општина Кочани, по распишаниот јавен повик за членство во Младинскиот совет на Општина Кочани, во просториите на Мултикултурниот центар одржа седница на која беа избрани членовите на Локалниот младински совет. Номинираните кандидати на самата седница кратко им се претставија на делегатите од Локалното собрание на млади…

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ, РЕАКЦИЈА НА ДЕМАНТОТ НА СОВЕТНИКОТ ВАСЕ АЛЕКСОВ – ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ!

ОО НА СДСМ – КОЧАНИ, РЕАКЦИЈА НА ДЕМАНТОТ НА СОВЕТНИКОТ ВАСЕ АЛЕКСОВ – ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВИТЕ МОЛЧАТ!

Почитувани сограѓани, Најтранспарентно укажуваме и повикуваме на одговорност, а советникот Ване Алексов не само што сам си се пронаоѓа во приказната, туку и продолжува да ја манипулира цела кочанска јавност изнесувајќи неточни информации. Човек не треба да е стручен за да отвори и согледа информации достапни за сите, ама очигледно нè потценуваат сите нас надевајќи…

И ВЛАТКО ИВАНОВ – ДИВИДИЈА ЈА ИСТАКНА СВОЈАТА КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

И ВЛАТКО ИВАНОВ – ДИВИДИЈА ЈА ИСТАКНА СВОЈАТА КАНДИДАТУРА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Како изминува оваа седмица така расте и бројот на кандидати за иден Претседател на ОО на СДСМ – Кочани. Својата кандидатура за претседател на ОО на СДСМ – Кочани ја има поднесено и Влатко Иванов – Дивидија долгогодишен член на партијата. Со неговата кандидатура бројката е веќе на четири кандидати а кој од нив ќе…

ДЕМАНТ ОД ВАСЕ АЛЕКСОВ СОВЕТНИК ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ДЕМАНТ ОД ВАСЕ АЛЕКСОВ СОВЕТНИК ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ НА СООПШТЕНИЕТО НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Водени од мислата и желбата од штабот на СДС секого да нападнат и оцрнат, не престануваат со конструкции и пуштање лаги во јавноста. Бидејќи сега јас сум им целта, само накратко ќе им одговорам. Кога во 2008 година бев отпуштен од работа, се обидов да не бидам товар на општеството, па со поддршка од Владата…

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ (17.01.2022 ГОДИНА)

СООПШТЕНИЕ ОД ОО НА СДСМ КОЧАНИ (17.01.2022 ГОДИНА)

Почитувани сограѓани, На последните локални избори Вие го дадовте својот глас верувајќи дека ДПМНЕ, во текот на својата предизборна кампања, навистина мисли на промени, проекти и победи. Но, за само неполни три месеци, истите тие успеаја во неколку наврати да докажат дека промените и победите што им беа во најава се однесуваа само на задоволување…

ВЛАДИМИР ДАНИЛОВ – ЧЕП ВЛЕГУВА ВО ТРКАТА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО  НА СДСМ – КОЧАНИ

ВЛАДИМИР ДАНИЛОВ – ЧЕП ВЛЕГУВА ВО ТРКАТА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Од денес (16 јануари) па до 21 овој месец започнуваат задолжителните консултативни состаноци по Месните Организации во ОО на СДСМ – Кочани. Со ова и официјално започнуваат и кандидатурите за избор на нов Претседател на ОО на СДСМ – Кочани. Како што дознаваме Владимир Данилов – Чеп, дете на СДСМ отворено влегува во трката за…

ПОЧНА ДА СЕ ШПЕКУЛИРА СО ИМИЊАТА ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

ПОЧНА ДА СЕ ШПЕКУЛИРА СО ИМИЊАТА ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ КОЧАНИ

Изјавата на новиот Генерален секретар на СДСМ Миле Зечевиќ: „Следува широк, инклузивен процес на избор на нови раководства во општинските организации на СДСМ“ дадена пред два дена како да го подразбуди заспаниот лав и веднаш почнаа шпекулациите на имињата кој ќе биде новиот Претседател на ОО на СДСМ Кочани, ако и новите членови кои ќе…

ВО БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ 50% ПОМАЛКУ КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО 2022 ГОДИНА ВО СПОРЕДБА СО 2021 ГОДИНА

ВО БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ 50% ПОМАЛКУ КАПИТАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ ВО 2022 ГОДИНА ВО СПОРЕДБА СО 2021 ГОДИНА

Почитувани сограѓани, Промените во Општина Кочани дојдоа на голема врата, но за жал проектите никаде ги нема! Во Општинскиот Буџет, нема пари за нови инвестиции! Прашање на време е дали ке има доволно за да се завршат веке започнатите. Тоа што беше пракса за зголемување на капиталните инвестиции во последните 4 години, за само 2…

ОДГОВОР ОД ОО СДСМ КОЧАНИ НА РЕАКЦИЈАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

ОДГОВОР ОД ОО СДСМ КОЧАНИ НА РЕАКЦИЈАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Почитуван, Ни објаснувате за проекти кои ние ги создававме од идеја до основен проект, од избор на изведувач до оперативно започнување со работа. Ни објаснувате за проекти за кои макотрпно баравме финансии за да станат реалност како што се денес. Не само овие три проекти, сите останати дваесет и три кои ги наследивте од претходното…