Ознака: улици

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО ОПШТИНА КОЧАНИ

Во тек се работите за изградба на улицата „Александар Митев“ во селото Тркање. Градежната фирма „Коле транс“, како избран изведувач, работи на ископ и тампонирање на траса долга 520 м, со ширина од 3,5 до 5 м. За асфалтирање на оваа улица се обезбедени 2.332.000 денари од Буџетот на Општина Кочани. Деновиве, во населбата Драчевик,…

ИСКРШЕНИ РЕШЕТКИ И ЛОШОТО ОДРЖУВАЊЕ НА УЛИЦИТЕ СЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ВОЗАЧИТЕ

ИСКРШЕНИ РЕШЕТКИ И ЛОШОТО ОДРЖУВАЊЕ НА УЛИЦИТЕ СЕ НАЈГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗА ВОЗАЧИТЕ

Зачестија поплаките од учесниците во сообраќајот посебно возачите за проблемите со кои секојдневно се судруваат додека возат низ улиците во градот. Како што не известуваат најголемиот проблем им претставуваат искршените и неквалитетно изработени бетонски решетки, незакрпените улици а и многуте нерамнини на улиците. „Срамота е да се живее во населено место кое се вика град…

СКАЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“ КОН „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ПРОБЛЕМ ЗА МИНУВАЧИТЕ

СКАЛИТЕ ОД УЛИЦАТА „ИЛИНДЕНСКА“ КОН „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ПРОБЛЕМ ЗА МИНУВАЧИТЕ

Дел од жителите што живеат на улицата „Кирил и Методиј“ како што истакнаа ги чекаат надлежните да ги расчистат скалите кои ја спојуваат оваа улица со Илинденска. Имено скалите кои се од јавен карактер и кои се во надлежност на општината веќе подолг период им преставуваат проблем на жителите од овие улици. Обраснати со висока…

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПОМЕЃУ КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ „СТРИШАНИ“ И „ПЕРАКЛИЈА“ ЗАПОЧНУВА ДА СЕ ОДВИВА ДВОНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПОМЕЃУ КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ „СТРИШАНИ“ И „ПЕРАКЛИЈА“ ЗАПОЧНУВА ДА СЕ ОДВИВА ДВОНАСОЧЕН СООБРАЌАЈ

По градежното уредување и поставување на сигнализација, согласно ревидираниот Основен сообраќаен проект за режимот на сообраќај на постојна состојба започнува примената на утврдениот режим на сообраќај. На ул. „Димитар Валхов“ од кружната крстосницата „Стришани“ формирана од ул. „Стево Тодосиевски“, ул.„Страшо Ербапче“ и ул.„Димитар Влахов“ до кружната крстосницата формирана од ул.„Димитар Влахов“, ул.„Глигор Апостолов Гочо“ и…

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“

РЕАКЦИЈА НА ЖИТЕЛИ ОД УЛИЦАТА „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“

Продолжуваме со објавувањето на писма од граѓани со кои сакаме да укажеме на нивните проблеми што ги имаат а реално, надлежните не се во состојба да ги дознаат на поинаков начин. И денес добивме едно писмено известување од жители од улицата „Ѓорче Петров“ од Кочани во кое како што истакнуваат замолуваат да се изнајде начин…

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ – БЕТОНИРАН КРАК ОД УЛИЦАТА „ЧЕТВРТА МАКЕДОНСКА БРИГАДА“

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ – БЕТОНИРАН КРАК ОД УЛИЦАТА „ЧЕТВРТА МАКЕДОНСКА БРИГАДА“

Деновиве завршуваат градежните активности за бетонирање на крак од улицата „Четврта македонска бригада“. Станува збор за обновување на бетонскиот слој којшто беше раскопан од комунални интервенции и од пороите во невремето што се случи во јули минатата година. Кракот е долг 34 м, а широк 3,5 метри. Градежните работи се реализираа од ГО „Калина“ –…

ДЕФЕКТИТЕ ОТСТРАНЕТИ, УЛИЦИТЕ РАСКОПАНИ

ДЕФЕКТИТЕ ОТСТРАНЕТИ, УЛИЦИТЕ РАСКОПАНИ

Дел од граѓаните на Кочани и од учесниците во сообраќајот деновиве добивме неколку дојави за раскопаните улици во централното градско подрачје. „Има ли некој во општината што ќе се заземе да се реши ова или ќе се остави времето да го поправи “? вака гласеше пораката од наш сограѓанин кој денес нашол доволно време, на…

ПОСТАВЕНИ  НОВИ СЛИВНИ РЕШЕТКИ ЗА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

ПОСТАВЕНИ НОВИ СЛИВНИ РЕШЕТКИ ЗА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Во изминатиот период интензивно се работеше на поставување нови сливни решетки на атмосферската канализација на повеќе локации во градот. На улицата „Страшо Ербапче“ поставени се две нови сливни решетки, една на местото каде се вкрстува улицата „Страшо Ербапче“ со улицата „Роза Петрова“, а една на местото каде се вкрстува со улицата „Мородвиска Епископија“. Нова сливна…

РЕАКЦИЈА: „НОВАТА УЛИЦА „ЈОРДАН ЗАФИРОВ“ БЕЗ ОДВОД НА АТМОСФЕРСКА ВОДА

РЕАКЦИЈА: „НОВАТА УЛИЦА „ЈОРДАН ЗАФИРОВ“ БЕЗ ОДВОД НА АТМОСФЕРСКА ВОДА

„На новоизградената улица Јордан Зафиров нема поставено ниту една атмосферска решетка за одвод на атмосферската вода, туку некое измислено решение со поместување на дел од ивичњаците. После секој дожд улицата е поплавена ша тешко е за поминување со возила  а за пешаци и да не зборуваме“, така гласи реакцијата што ја добивме од наши сограѓани…

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ И ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДУВАЊЕ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ И ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДУВАЊЕ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОТ

Општина Кочани изврши градежни активности и хортикултурно уредување на повеќе локации во градот. На потегот на кејот на Кочанска Река кон месноста Бавчалук, Општина Кочани го расчисти и уреди тротоарскиот простор и кејот на реката од нараснатата вегетација. Покрај шеталиштето беа изработени мурали и графити. Истовремено се работи на изградба на високи потпорни ѕидови. Изградени…